Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 8 november 2019

Fix You

Toen ik op de vakbeurs was kon ik de verleiding van de nieuwe kleurtjes Durable Forest niet weerstaan. Dit winterse draadje van Durable vind ik persoonlijk prachtig en ik ben blij dat er nu nog meer - nog sprekender - kleuren zijn bijgekomen.


Ik haakte eerder al eens deze kol (je kunt het patroon hier terug vinden).



En op de website van Durable kun je nog meer prachtige patronen terugvinden met dit garen.

Maar déze is spliksplinter nieuw - het is een pláátje: De Rechte Fix You- sjaal



Deze prachtige sjaal in Fair Isle techniek is ontworpen door Wieke van Keulen. Je kunt het patroon kopen via Ravelry (Nederlands en Engels). Voor deze sjaal heb je 8 bollen nodig: 3 lichte, 4 donkere en een contrast kleurtje voor in de rand. 

Fix You is een ontwerp dat eerder als driehoekssjaal is uitgekomen, dat patroon is nog steeds hier te koop.
De kleurtjes Durable Forest staan in de webshop, en natuurlijk liggen de bolletjes in de winkel.












4 opmerkingen:

  1. Prachtig Jeanet, maar hoe groot is deze shawl nu? lees ik het goed als ik zeg 90 cm bij 230 cm ???? Dat lijkt me erg groot en niet draagbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 24 cm x 230 cm of 9,5 inch bij 90 inch! (je leest het verkeerd :-) )

      Verwijderen
    2. Nou 230cm is niet overdreven, zeker niet als je hem dubbel geslagen wilt dragen.

      Verwijderen
  2. Ik heb het garen even in jouw webshop bekeken. Met dit garen wordt de sjaal ook echt super zacht met de Merino en zijde. Wie weet ga ik toch nog overstag. Hij komt in ieder geval op mijn verlanglijstje....maar ide is al zooooooo lang :-)

    BeantwoordenVerwijderen