Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 16 oktober 2019

Op pad......

Weet je nog dat ik jullie vorig jaar berichtte over de start van een nieuw Europees project waar we (Anja, Stefanie en ik) aan meewerken? Lees het hier nog maar eens terug.
Ik schreef toen al:
CHERISH - een mooie afkorting voor "Creating opportunities for regional growth through promoting Cultural HERitage of fISHing communities in Europe". Nou - dat was uiteraard precies iets voor ons! 😉Want we hebben wel iets met cultureel erfgoed, visserijgemeenschappen en dat koesteren doen we ook nog....






We zijn ondertussen een jaar verder en het project krijgt steeds meer vorm. Volgende week gaan we met z'n drieeën naar Viana do Castelo in Portugal om een presentatie te geven over wat we al gedaan hebben en waar we nu mee bezig zijn. En als je dat zo eens op een rijtje zet is dat best indrukwekkend (al zeg ik dat zelf 😉). Wie had dat ooit gedacht toen we in 2010 voor het eerst zaten te sparren over een visserstrui...! We zijn o.a. een trui, een modeshow, een tentoonstelling, presentaties, krantenartikelen , een boek, 2 dekens en -tig patronen verder.


Natuurlijk krijgen jullie verslag - na afloop - van het gehele gebeuren. Maar het betekent wel dat ik volgende week (van 22 - 25 oktober) zelf niet in de winkel ben. De winkel is wel gewoon open volgens gewone openingstijden, er zijn heel veel hulptroepen ingeschakeld dus dat gaat helemaal goed komen. 
Echter, de mailtjes die je stuurt worden deze week niet beantwoord, de bestellingen in de webshop pas verwerkt ná 25 oktober!




15 opmerkingen:

  1. Wat goed dat CHERISH en vervolg krijgt. Heel benieuwd naar jullie verslag.
    Geniet ervan.
    Groet Wytske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk. Ik ben heel benieuwd naar je belevenissen.
    Het zou leuk zijn als je ook nog wat vrije tijd over hebt om van het heerlijke Portugal te genieten ��

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super dat jullie inspanningen van de afgelopen 10 jaar naar dit toe heeft geleid. Succes en geniet van Portugal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Jeanet, wat een leuk zeg. Geniet van jullie reis.
    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh! KLinkt spannend allemaal! Veel plezier in Portugal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb bewondering voor jullie doorzettingsvermogen om dat allemaal voor elkaar te krijgen!
    Geniet er van daar.
    Amé

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jullie blijven maar gaan!!! Geweldig dat jullie project zoveel succes heeft en blijft groeien! Doe het goed daar in Portugal, maar eigenlijk hoeven we daar niet aan te twijfelen...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fantastisch. Veel succes met jullie project en natuurlijk blijf ik alles volgen.
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi om deel uit te kunnen maken van zo'n groep die zich inzet voor het behoud van cultureel erfgoed en daar vallen prachtige visserstruien zeker onder! Goede dagen gewenst in Portugal.
    Groeten,
    Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat geweldig. veel plezier. groet Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wowie, naar Portugal! Da's niet niks... Heel veel succes en plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk...!! we wachten in spanning op de foto's (STEFANIE????)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ontzettend leuk dat die ene visserstrui ertoe heeft geleid dat jullie nu zelfs naar Portugal gaan. Heel veel succes en natuurlijk plezier.
    Ik ben benieuwd naar de verhalen later.
    Goeie reis!
    Groetjes Madhurya

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heb gisteren garen en patroon gekocht voor knoopkussen. Ben er superblij mee. Nav van ons gesprek over de klederdrachtracht realiseerde ik mij dat ik in 1983 een boek gelezen heb waar alle visserstruien in beschreven staan. Misschien kan de koninklijke bibliotheek jullie behulpzaam zijn bij het vinden van dit boek.

    BeantwoordenVerwijderen