Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

maandag 7 oktober 2019

Bezig.....

Zoals jullie wel gemerkt hebben, sla ik af en toe een blogje over. Niet dat ik geen ideeën meer heb - goeie grutten, nee! - maar op een of andere manier ontbreekt de tijd en hop ik van het ene drukke moment naar het andere. Uiteraard slokt de winkel best wat uurtjes op en nog meer als anders wil ik ook tijd vrij maken voor mijn gezin. Heerlijk, als dochterlief weer een weekend thuis is en we haar een beetje kunnen "bijvoeren" 😉. En vanmorgen hadden we door werkzaamheden geen elektriciteit. Pijnlijk confronterend hoe weinig je dan nog kan doen - behalve breien!

Dit weekend had ik ook nog een leuke reünie - 35 jaar die voorbij gevlogen zijn. Het is best bizar hoe weinig we - vijftigers inmiddels - veranderd zijn. Oké, wat grijs en kale plekken, wat extra kilo's en rimpels en leesbrillen in overvloed. Allemaal een flinke koffer met levenservaring en -bagage maar verder: gewoon dezelfde mensen met ups en downs. Ook karakter-eigenschappen blijken goed staande te hebben gehouden. Vrolijkerds zijn nog steeds opgeruimd, de terughoudenden laten nog steeds niet het achterste van hun tong zien. Grappen komen nog steeds van de zelfde mensen, de buitenbeentjes blijven buitenbeentjes (yep!). En de langdradigen zijn nog steeds lang van stof. Geruststellend soms dat er weinig verandert, soms is dat ook wel benauwend. Wat erg hilarisch was: de mode uit de jaren '80! Enorme piloten-brillen (maar dat is al weer terug), gigantisch oversized kledingstukken waar je toch minstens met zijn tweeën in kon, nogal kleurrijke prints en ruiten, hoog-getailleerde bandplooibroeken, bijzondere kapsels -  stijf van het permanent - panties en kousen in de kleur van je bijpassende bloesje (of andersom), liefst in kobaltblauw, fuchsiaroze of appelgroen. Zie je het voor je? Als het mogelijk is om over 35 jaar dit blog terug te lezen liggen we vast helemaal in een deuk over de dingen die we nu mooi vinden!

Maar nu weer terug naar het handwerken. Jellina heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor een tas. Ik had 'm stiekem al bewonderd op onze brei- en haakclub. Afgelopen week wilde ik een foto nemen maar het was zó druk en vol op de Brei- en Haakavond dat we echt moesten inschuiven om iedereen een plekje te geven. Met stoelen uit mijn keuken losten we het op, maar ik ben natuurlijk vergeten om foto's te nemen. Geen nood, ik mag de foto's van Jellina's tas lenen:


Wat een gave tas! Gehaakt van losse vierkantjes met als basis een ruime jute tas. Zo is hij prima geschikt voor je dagelijkse boodschappen maar ook als project-tas waar je al je handwerkjes-to-go in kan opruimen. Kies 2 contrasterende keuren die je mooi vindt en ga aan de slag (superleuk cadeautje om aan iemand te geven voor Sint of Kerst). Het uitgebreide Nederlandse patroon van deze tas kun je kopen bij Jellina


Meer achtergrondinformatie over deze tas kun je vinden op Jellina's blog. Ik ga nog een paar pennetjes breien!2 opmerkingen:

 1. Die kleuren die je noemt waren ook in de wolwinkel waar ik toen werkte tophits
  Frapant de reclame die er naast staat is een jaren 80 trui. Vleermuis mouw en verschillende soorten garen.
  Alles komt steeds terug.
  Groet Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Verplicht" breien en terugkijken op een mooie reünie ... ik kan me mindere maandagen voorstellen ;-)
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...