Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 15 oktober 2019

Kadans

Ooooh, als ik toch die groothandel in tijd eens kon vinden.... dan kocht ik groot in! En hield eerst een flinke portie voor mezelf. Voorlopig giet ik een emmer tijd in de boekhouding, zoals jullie weten mijn lievelings-werkje. Het einde is in zicht...nog een paar uur vanavond bikkelen en dan kan die map dicht!

Want als je dit soort patroontjes tegenkomt, dan wil je je toch niet bezighouden met cijfers, facturen en andere ellende? 😉


Dit zijn de Cadence-sokken van VeryBusyMonkey (ik verzin de namen niet zelf, he?). Dit patroon is gratis te downloaden in het Engels vanaf Ravelry. Niet echt voor beginners maar oei, wat zijn ze mooi!

Foto's en patroon: Ravelry

Neem voor een dergelijk patroon een effen of licht gemêleerd garen. Drukke kleurtjes zullen afleiden van het patroon. 

Vind je het lastig om een Engels patroon te lezen? Je kunt ook nog steeds kiezen voor het patroontje Nella. Het patroontje is uit de serie van het Beddengoed van Tante Zoet en je krijgt het patroon gratis bij aankoop van sokkenwol. Vermeld dan op je bestelformulier "Nella" of vraag er om in de winkel. Wil je het patroontje los kopen? Dat kan hier.


Afbeeldingsresultaat voor blij dat ik brei sokken nella

En nu de laatste boekhoud-loodjes.......




1 opmerking:

  1. Och, wat zijn die lange sokken zo tof!!! Thx voor de link naar het gratis patroon.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen