Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 2 oktober 2019

Socktober

Waarschijnlijk hebben de strengetjes van het sokken-abonnement hun bestemming wel bereikt. We verfden dit keer vooral met spikkels en spatten - een feestje om te doen en wat een heerlijke strengen kwamen daar uit. We hadden nog wat over en deze strengen heb ik zojuist weer in de webshop gezet.

Van veel kleuren is er maar één streng meer over, voor super-unieke-sokken. Natuurlijk is er nog veel meer van te maken. Zo kwam ik dit kolletje tegen op Ravelry (kooppatroon, Engels) van handgeverfd garen met een bijpassend effen kleurtje.


Rainbow Warrior Cowl van Casapinca

*******

Oktober is de maand waarin de Herfst echt zijn intrede doet. Het winterseizoen gaat écht beginnen. In 2011 startte de Amerikaan Brad Monaque een liefdadigheidsactie toen hij realiseerde hoeveel daklozen er in zijn stad waren. Hij ontdekte dat sokken het minst werden gedoneerd en hij startte een actie waarbij hij sokken uitdeelde aan wie het nodig had en wenste hen een "Happy Socktober".
Sinds die tijd is deze actie wijdverspreid in de VS. Socktober is daar een begrip geworden.

Ik geloof niet dat in Nederland een dergelijke georganiseerde actie bestaat maar niets houdt je tegen om iets te doen. Brei een paar heerlijk warme sokken en geef ze weg!


3 opmerkingen:

  1. Ik heb de streng ook net weer gekregen van het abonnement en het is prachtig van kleur. Zo warm, past perfectbij de herfst. De voorpret om te bedenken wat het gaat worden is bijna net zo leuk als het breien met deze kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De streng is toegekomen en hoe prachtig is ze!!! Echt wel mijn ding!! Ik geef vaak sokken cadeau, aan mijn schoonfamilie, kinderen, buren of aan het goede doel, maar voor de laatste zijn het meestal kindersokken van de restjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie strengen hoor, echte herfstkleuren. Ik vind dat wel een hele mooie actie in de VS

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...