Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

dinsdag 8 oktober 2019

Paradijsvogel

Sascha bracht onlangs weer een prachtig patroon uit van een sjaal, "Paradijsvogel". Het is weer een plaatje, kijk maar:


Ze gebruikte voor deze sjaal in gehaakte chevron-steek een bol unicat in de kleur Patina


Een bol van 900 meter is genoeg maar als je je sjaal wat ruimer wil dan kun je uiteraard ook altijd een grotere bol bestellen. Het duidelijke, Nederlandstalige patroon kun je kopen via Ravelry of via Etsy.
En uiteraard is het patroon ook weer in onze winkel te koop in combinatie met garen.

Ans testte dit prachtige patroon en koos dezelfde kleur (maar begon met het andere uiteinde). Ze voegde een draadje mohair toe (in totaal 4 bolletjes en 1 bol unicat van 900 m) en de sjaal kreeg daardoor een prachtige winterse en behaaglijke look!


Bijzonder aan dit ontwerp is dat de achterkant net zo mooi is. Het lijkt wel een gebreide patentsteek - maar echt alles is gehaakt!1 opmerking:

  1. Prachtige sjaal in prachtige kleuren. Ik hou wel van die zachte kleuren en ze kunnen het hele jaar door.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...