Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 10 oktober 2019

Bibi

Soms heb je zin in een snel projectje. Grote stappen - gauw thuis, zeg maar 😉. Dan is het Bibi-garen  van Borgo de' Pazzi erg geschikt. Vorig jaar blogde ik er al een paar keer over en de voorraad is weer aangevuld. Bovendien zijn er nieuwe kleuren! Dit grappige wollen garen met kleurrijke noppen leent zich prima voor snelle projecten die makkelijk te maken zijn.


In een mum van tijd maak je een snelle, hippe sjaal - die ik hier beschreef.



Vorig jaar breide ik van dit garen ook een kol, die is inmiddels al lang af natuurlijk. Zowel de sjaal en de kol zijn gemaakt van 1 streng Bibi. Bij bestelling van een streng krijg je van beiden het patroon de beschrijving geleverd (patroon is een groot woord voor deze easy-peasy-projectjes hoor).


Op Ravelry kwam ik ook nog een hele leuke bandana-kol tegen met dit garen. Het gratis Engelse patroon vind je hier.

(Foto: Ravelry)

******

Met regelmaat krijg ik de vraag hoe het Miriam vergaat op haar nieuwe stek. Ik kan met stelligheid zeggen dat het prima gaat. Als ik ooit heb getwijfeld of de praktische kant van onze opvoeding wel is geland, dan ben ik ondertussen helemaal gerustgesteld. In al die jaren heb ik nooit het idee gehad dat ze het verschil had opgemerkt tussen schoon en vuil, rommelig of opgeruimd, gezond of ongezond eten maar blijkbaar is er toch veel blijven hangen 😁. Er wordt geappt over wasprogramma's, stofzuigerzakken, gewassen lakens (écht!) en recepten en met regelmaat krijg ik foto's van het resultaat. 
Gisteren kreeg ik van kindlief in Zwolle deze foto gestuurd. Ik denk toch dat het wel goed gaat komen 😉, in elk geval valt het appeltje niet ver van de Zeeuwse boom:






3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk garen en leuk resultaat! En fijn dat het goed gaat met je kind. Ons kleinkind is voor studie naar Leeuwarden verhuist en ik hoor ook berichten over wasrekjes en beddegoed dat gewassen moet worden. Gelukkig bevalt de studie ook goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk effect geeft dat garen. Soms hoeven de steken idd niet super netjes naast elkaar te liggen.
    Fijn dan het haar goed gaat daar in Zwolle. Altijd leuk als moeder om te merken dat alles wat je er in gestopt hebt ook echt is geland en er ook nog uit komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb hem vorig jaar gemaakt de sjaal...is erg leuk en erg handig in gebruik

    BeantwoordenVerwijderen