Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 10 oktober 2019

Bibi

Soms heb je zin in een snel projectje. Grote stappen - gauw thuis, zeg maar 😉. Dan is het Bibi-garen  van Borgo de' Pazzi erg geschikt. Vorig jaar blogde ik er al een paar keer over en de voorraad is weer aangevuld. Bovendien zijn er nieuwe kleuren! Dit grappige wollen garen met kleurrijke noppen leent zich prima voor snelle projecten die makkelijk te maken zijn.


In een mum van tijd maak je een snelle, hippe sjaal - die ik hier beschreef.Vorig jaar breide ik van dit garen ook een kol, die is inmiddels al lang af natuurlijk. Zowel de sjaal en de kol zijn gemaakt van 1 streng Bibi. Bij bestelling van een streng krijg je van beiden het patroon de beschrijving geleverd (patroon is een groot woord voor deze easy-peasy-projectjes hoor).


Op Ravelry kwam ik ook nog een hele leuke bandana-kol tegen met dit garen. Het gratis Engelse patroon vind je hier.

(Foto: Ravelry)

******

Met regelmaat krijg ik de vraag hoe het Miriam vergaat op haar nieuwe stek. Ik kan met stelligheid zeggen dat het prima gaat. Als ik ooit heb getwijfeld of de praktische kant van onze opvoeding wel is geland, dan ben ik ondertussen helemaal gerustgesteld. In al die jaren heb ik nooit het idee gehad dat ze het verschil had opgemerkt tussen schoon en vuil, rommelig of opgeruimd, gezond of ongezond eten maar blijkbaar is er toch veel blijven hangen 😁. Er wordt geappt over wasprogramma's, stofzuigerzakken, gewassen lakens (écht!) en recepten en met regelmaat krijg ik foto's van het resultaat. 
Gisteren kreeg ik van kindlief in Zwolle deze foto gestuurd. Ik denk toch dat het wel goed gaat komen 😉, in elk geval valt het appeltje niet ver van de Zeeuwse boom:


3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk garen en leuk resultaat! En fijn dat het goed gaat met je kind. Ons kleinkind is voor studie naar Leeuwarden verhuist en ik hoor ook berichten over wasrekjes en beddegoed dat gewassen moet worden. Gelukkig bevalt de studie ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk effect geeft dat garen. Soms hoeven de steken idd niet super netjes naast elkaar te liggen.
  Fijn dan het haar goed gaat daar in Zwolle. Altijd leuk als moeder om te merken dat alles wat je er in gestopt hebt ook echt is geland en er ook nog uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb hem vorig jaar gemaakt de sjaal...is erg leuk en erg handig in gebruik

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...