Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 29 december 2018

Op het eind..

Het zit er bijna op, 2018! De laatste werkdag is voorbij (en het was een leuke, heerlijk gezellige dag!) en de resterende dagen besteden we aan bijkomen, rusten en oliebollen bakken.
Ook dit jaar weer een jaar met ups en downs en een memorabele lange, warme zomer - die voor wolletjeswinkels wel iets minder had mogen zijn. Maar wát een hoogtepunten ook!


Héérlijk met zoveel mensen samen handwerken!


In juni hadden we het 3e Brei- en Haakfestival. Het was weer een feestje, hier kun je nog een beetje nagenieten (en krabbel alvast maar in je agenda: 1 juni 2019!!)

En verder?


Het Beddengoed van Tante Zoet natuurlijk!
In september zijn we gestart met deze mooie mee-brei-deken en met wat een enthousiasme wordt deze deken gebreid. Naast de deken kwamen er dit jaar nog zoveel andere patronen uit die gerelateerd zijn aan het Zeeuwse breiwerk. Ook daarmee gaan we verder in 2019, reserveer 9 februari ook maar vast...... details volgen!

Andere hoogtepunten op handwerkgebied waren o.a. 

Héél Nederland aan de ouderwets gehaakte sprei, wat een feestje!

Fair Isle breien 2.0 😀 - deze tas was en is nog steeds een toppertje!

De Zeeuwse Sjaal in een rechte vorm was dit jaar erg populair!
Alle Zeeuwse visserstruipatronen in één sjaal, een leuke brei-uitdaging!

En de Golvensjaal
Dit bleek een schot in de roos: een prachtige combinatie van een ajourpatroon, een bol Unicat en mohair. En de mogelijkheden zijn eindeloos......

En we verfden dit jaar nog nooit zóveel strengetjes. 
Merino 1820

Natuurlijk ging er ook van alles mis of niet zoals verwacht. Een héél enkele keer was er een pakketje kwijt, soms werd wol niet geleverd of veel te laat (buikpijn!), voldeed het niet aan de verwachtingen en ik verwisselde wel eens een bestelling. Meestal was het wel op te lossen.
Het blijft natuurlijk mensenwerk! 
Ik wil jullie heel hartelijk danken voor alle fijne contacten en reacties, voor alle aankopen en bestellingen, voor alle klikjes op de advertenties. Voor alle lieve mailtjes, kaartjes, attenties, geduld en support. 

We wensen jullie alle goeds voor 2019, een jaar vol gezondheid, verdraagzaamheid, geluk en creativiteit.

We zijn weer open op woensdag 3 januari (en ik hou tot dan een kleine blogpauze!)8 opmerkingen:

 1. Wat een jaar was het weer...... Geniet van je vrije dagen en ik wens je alle goeds voor 2019!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag samen met mijn moeder en dochtertje voor het eerst in de winkel geweest. Wat een keus aan mooie wol en een gezellige sfeer! Ook de snoepjes vielen in de smaak ;)
  Ik kom zeker weer eens langs. Fijne jaarwisseling gewenst en een mooi 2019!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie samenvatting van dit jaar, afgesloten met een fraaie foto.
  Ik wens jullie alle goeds voor dit nieuwe jaar.
  Groet, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi overzicht! Dank je wel voor weer een jaar vol inspiratie!
  Een goede jaarwisseling gewenst en een fantastisch 2019 met alle goeds, gezondheid en geluk!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne jaarwisseling en alle goeds voor een nieuw creatief jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanuit Purmerend:Alle goeds voor 2019
  Mooi jaar overzicht. Geniet van de vrije dagen met elkaar.
  Lieve groet Wytske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vrede, gezondheid, geluk, liefde, en nog zoveel meer wens ik jou en je geliefden toe Jeanet, maar bovenal Gods zegen voor 2019.
  Geniet van de vrije dagen, Liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...