Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 19 december 2018

Wanne Original!

Wanne is al vaak op bezoek geweest op dit blog, lees het hier nog maar eens na. We zijn er na maanden wel achter gekomen dat het maken van een patroon van de avonddoekjes een veel grotere, ingewikkelder klus is dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden! Hoezo?
Nou, de dames "deden maar wat" vroeger.......!

Dat klinkt natuurlijk een beetje raar, maar de praktijk van alle dag was dat er in de zeldzame verloren uurtjes telkens een paar toertjes werden gehaakt of gebreid, een beetje op zicht en gevoel. Je kunt je voorstellen dat de vrouwen hun haakwerkje heel vaak moesten neerleggen omdat er weer een dringend beroep op hen werd gedaan. Koken, wassen, een snottebel, de oogst, de buurvrouw - honderd aanleidingen om het werk neer te leggen. Dus ging er wel eens iets mis, een boogje teveel of te weinig, een randje uit het gelid, een paar stokjes extra. En werd de vorm niet helemaal zoals voor ogen was, dan werd het tijdens het haken aangepast. Het resultaat? Práchtig!
Maar......... als er dan jááááren later een paar dames gaan proberen om het na te maken én er een patroon van te schrijven dan begint het grote puzzelwerk! Poeh! Soms lijkt enige logica compleet verloren. Is dat extra stokje met opzet of een foutje? Waarom links 5 boogjes en rechts 7? En dat randje zit eigenlijk niet in het midden...... dan rijst de vraag: gaan we het doekje precies na haken of brengen we er enige logica in? Wat corrigeren we en wat niet? En óók.......... hoe schrijven we al die uitzonderingen, bijzonderheden, afwijkingen in hemelsnaam begrijpelijk op? Ai! Dat was nogal een dingetje!Je wil niet weten wat een vragen, discussie, verhoogde bloeddrukken dit heeft opgeleverd! De digitale snelwegen raakten zwaar oververhit. Maar dan...... dankzij al die inspanningen (duizend maal dank aan Stefanie, Ans en Anja), dán heb je ook wat!

Avonddoekje Wanne is klaar. En we zeggen er gelijk eerlijk bij: absoluut niet voor beginnende haaksters 😉.
Wanne is gehaakt met heel dun haakkatoen (DMC Cebelia 20)op naald 1,25. We hebben pakketjes gemaakt voor dit schitterende èvendoekje die je terugvindt in onze Webshop. Bij je bestelling krijg je het patroon toegestuurd als e-boek via de mail. Je kunt dan eenvoudig alle nodige bijlagen en foto's aanklikken en terugvinden. 
En wees eerlijk? Is dit niet pront?
(de schitterende foto's zijn gemaakt door Stefanie!)

Al eerder maakten we moderne, grotere varianten van Wanne, o.a. hier van Amore 160.
Maar Ans - die al de patronen testte - haakte ook 2 schitterende, flink grote (!) versies van Scheepjes Secret Garden (breedte 2 meter). Van dit garen waren enkele kleuren heel lang niet leverbaar maar nu weer wel.
O, wat zijn deze Wanne's mooi!

Ook van deze Wanne's zijn pakketten gemaakt, die vind je ook terug in de Webshop.
Bij aankoop van het garen voor alle varianten van Wanne geldt dat je het patroon gratis krijgt bij aankoop van de wol.

Wil je toch liever alleen de losse patronen kopen? Kijk dan in de Webshop van de St. Zeeuwse Visserstruien. 
5 opmerkingen:

 1. Dit doekje is echt beeldschoon. En staat al op mijn te doe lijst. Nu alleen nog de tijd vinden......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangeschaft! en garen ook al in huis, maar nu nog momenten dat ik eraan kan werken!
  Bedankt weer voor jullie uren geduld en tijd om dit mogelijk te maken, Hartelijke groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend! Helaas ben ik niet zo'n ervaren haakster..
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel knap om zoiets helemaal toer voor toer uit te vogelen en er iets logisch voor ons van te maken. Chappeau voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig doekje, komt op mijn lijst!
  Hopelijk ben je weer helemaal hersteld en gaat het goed......
  Goede kerstdagen en een heel creatief en gezond 2019!
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...