Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 juni 2018

Brei- en Haakfestival 2018

En dat was het dan! Zo naar uitgekeken, zoveel voorbereid, zoveel stress 😉, zoveel vrijwilligers, zoveel Murphy's.... maar o, wat was het toch de moeite waard!


Gisterenavond begonnen we met het opzetten van de grote tenten. Met de mensen van de Scouting werden de tenten binnen enkele uren opgezet, een heleboel stoelen en banken versleept en klaargezet.
Vanmorgen was ik al héél vroeg uit de veren om te kijken of alles nog op zijn plek stond (gelukkig is het heel vroeg licht!). Gelukkig geen stormbuien, windhozen of andere ongein. Alles stond nog op zijn plek. Nóg meer tafels, stoelen en banken opgehaald, de tenten ingericht, versierd. Liters koffie en thee gezet, meters cake klaargezet. 
Annemarie was er gelukkig om de foto's te nemen, kijk je mee naar een willekeurige selectie?


Het was al heel vroeg een gezellige drukte. In de tenten, in de winkel maar ook zomaar spontane brei- en haakgroepjes ontstonden!


We troffen het ontzettend met het weer! Droog, niet te veel wind en daardoor bleven velen heel lang genieten van het feestje.In de tenten was ruimte voor de verschillende workshops en demonstraties, het nieuwe boek van Annemarie, Crochet in the City werd héél enthousiast ontvangen! Het was natuurlijk een unieke kans om het boek te laten signeren door de schrijfster. En bovendien konden alle werkstukken worden bewonderd want die hingen overal op.


Alle aanwaai-workshops werden druk bezocht, maar deze werden dan ook met héél veel enthousiasme gegeven! 


Vragen over lopende projecten (Nostalgia of Cosy-deken) konden uiteraard gesteld worden, maar ook weer nieuwe workshopjes volgen. Wat een heerlijk spontane ontmoetingen vandaag!


De Workshop Garen verven was al snel helemaal bezet en alle deelnemers luisterden aandachtig naar Johanna voor ze zelf aan de slag gingen - spannend!
Bij Sindy mocht iedereen die dat wilde ook even spinnen. 


Daarbij kun je de eerste keer natuurlijk wel wat hulp gebruiken.


Samen haken, breien, beetje kwebbelen en lachen!


Garens voelen, bekijken en misschien kopen?
(jammer dat DHL te laat kwam vandaag!)


Traditioneel en modern ontmoeten elkaar...


En onbekende talenten - workshops geven - kwamen boven! 😊Dit duo (Loes en Annemarie) hebben deze week hun eigen meneer Murphy ontmoet,
gelukkig is alles goed gekomen!
Supermooi boek, dames!!


Zulke leuke ontmoetingen, gesprekken, nieuwe dingen leren.
En het was ook nog erg internationaal, met bezoekers uit België, Duitsland en Engeland, hoe leuk is dat?En helemaal "echt"wordt het als Omroep Zeeland een reportage komt maken!


Je vind het filmpje hier terug 

Wil je alle foto's van Annemarie ook bekijken (want er zijn nog véél meer hele leuke foto's)? Kijk dan hier eens. Wat een prachtige foto's zijn dit. Het geeft de sfeer volgens mij goed weer, iedereen had plezier!

Ze maakte ook een filmpje, dat vind je hier, zo leuk om terug te kijken!


In de komende week/weken zal ik nog met regelmaat bloggen over alle garens, patronen, ideeën die je misschien hebt gezien. Tante Zoet komt heel binnenkort al aan de beurt, maar nog veel meer!

Volgens mij heeft iedereen het wel naar zijn zin gehad. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers, familie - groot en klein - was het een geweldige dag!

Heel hartelijk dank aan de sponsoren: Durable, Scheepjes, LangYarns, Gemeente Middelburg, Sjokadoo, Walky, RMU-mode!!


Wat denken jullie? Volgend jaar weer??
14 opmerkingen:

 1. Ik heb alle fotoos bekeken wat ontzettend leuk. Echt een fijne sfeer van handwersters onder elkaar. Proficiat hoor. En nu lekker uitzakken en nagenieten....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was weer een feestje!! Zeker weer voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Jeanet,
  Ik ben net weer thuis. Wat een leuke dag was het weer. Altijd leuk om naar Arnemuiden te komen. Ik was super benieuwd naar het boek van Annemarie en die heb ik ook gekocht. Volgend jaar weer vraag je? Ik zet het direct in mijn agenda. Zeker weer de moeite waard en wij gaan zeker volgend jaar weer.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonder twijfel, natuurlijk volgend jaar weer ��. Maar wat een werk hebben jullie met zijn allen verzet, complimenten daarvoor hoor. Wij hoeven alleen maar te zitten en te genieten van de workshops, elkaars werk bewonderen, patronen te delen en nog teveel om op te noemen. Kortom een geweldig evenement om mee te mogen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat was het weer een feest. En wat een werk is er door iedereen verzet, mijn complimenten het was weer geweldig. En wat hebben we geboft met het weer na al die regen en onweer van de laatste dagen. En je Mr. Murphy heb ik niet kunnen ontdekken hoor. Je vraagt, volgend jaar weer. Natuurlijk, volgend jaar weer.

  Lieve groeten,
  Cocky.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk handwerk festival.
  Dank voor de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was weer geweldig, Jeanet! Je hebt samen met je gezin en alle vrijwilligers Arnemuiden weer op de kaart gezet. Complimenten. En dat was ook wat ik hoorde van je collega-winkeliers; niets dan lof.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te lezen en te zien en wat fijn dat het al weer zo'n succes was!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet precies toch echt eens afkomen volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom zeker volgend jaar weer. Het was super gezellig. Mooie aankopen gedaan. Ik hoorde dat er zelfs mensen uit Zwolle waren. Dat wil toch wat zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt weer voor deze gezellige dag. Wat een gezellige en leuke workshops waren er. Veel nieuwe ideeën opgedaan, mooie patrone gekocht en natuurlijk garen gekocht. Als afsluiting weer langs Sjokadoo voor lekkere thee en overheerlijke chocolade. Tuurlijk volgend jaar weer wat mij betreft hoor. Ik hoop dat je al een beetje bekomen bent en kunt nagenieten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Jeanet Wat geweldig datje nog de puf had om na zo'n lange drukke dag ook nog aan je blog te werken.
  Fijn dat het zo geslaagd was n mooie foto's.
  Ik heb er van genoten.
  Hopelijk hebben jullie vandaag kunnen bijkomen
  Hartelijke groet
  Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeanet,
  3 uur en 3 kwartier heen met de trein, 4 uur koekeloeren, haken, breigaren uitzoeken, workshopjes volgen... echt leuk! En weer terug met de trein. Op naar Apeldoorn! Daar met wat extra katoen verder haken aan een een leuke fruit sleutelhanger.
  Een leuke dag!!
  Groet,
  Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. We zijn al van plan om volgend jaar met een bende Belgische en Nederlandse hobby haak - en breisters langs te komen. Ik zie het wel passeren op je blog,

  groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen