Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 27 februari 2018

Halfrond

Tjonge, de winter heeft Nederland echt in zijn greep - het gesprek van de dag! Toch weerhield de kou velen niet om even langs te komen en ik heb ook al behoorlijk wat vakantie-gangers mogen verwelkomen. Dat betekent dat we toch weer de "goede" kant opgaan: richting Lente, warmte en meer licht. Elk jaargetijde brengt toch weer zijn eigen fijne dingen mee.


Omdat je het in Nederland nooit helemaal zeker weet met het weer is dit een geweldig ontwerp. Deze halfronde sjaal komt altijd van pas, zelfs op frisse zomeravonden. Als je 'm breit van dunne wol wordt hij niet zwaar en toch warm. De sjaal wordt zijwaarts gebreid met een kabeltje en verkorte toeren. Je kunt het patroon (in Nederlands, Engels, Duits of Frans) via deze website van Schachenmayr downloaden. Je hebt ongeveer 1150 m lacegaren nodig, maar het patroon is ook makkelijk te vergroten of te verkleinen.


Zoek je Lacegaren, kijk dan eens hier of hier. Met de streepjes van de Lace Gradient wordt de sjaal ook prachtig, je krijgt dan vertikale streepjes! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...