Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 17 februari 2018

Diagonaal

Soms word je helemaal verliefd op een bolletje verloopgaren. De kleurtjes spreken je aan en het strengetje of bolletje ziet er prachtig uit. Toch is het wel slim om je te verdiepen in wat je er van kan maken zodat het garen ook mooi uitkomt in brei-en haakwerk (want helaas kun je ook finaal de plank misslaan). Voor mij is Ravelry een heerlijke bron van informatie. Je kunt bij veel patronen de werkstukken van anderen zien en zo kun je soms het effect van gekleurde garens zien.
In het algemeen geldt: neem bij een heel kort verloop (veel kort opeen lopende kleuren) een simpel patroon. Kleur wint het altijd van patroon en met een druk, kleurrijk garen zal het patroon helemaal wegvallen (ajour, kabels, etc), waarbij haken vaak nog wat "rommeliger" overkomt dan breien.

Soms kun je juist ook gebruik maken van het verloop, zoals bij deze sjaal:


De diagonale wijzevan breien en het verloop versterken elkaar. 
Met een kort verloop-garen valt het patroon eigenlijk een beetje weg:en van de effen versie ben ik ook niet helemaal weg...


Neem dus echt even de moeite om je te verdiepen in je verloop-bolletje (of laat je informeren door je wolwinkeltje!).


Alle foto's van Ravelry.

Patroon: Multidirectional scarf - Ravelry (Engels)
Nederlands patroon dat vrijwel hetzelfde is: Drops

Garentip: Lang Mille Colori of Lang Viva


2 opmerkingen:

  1. Mooi Jeanet.
    Geniet van jullie dag morgen en.........laat eens wat van jullie horen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel leuk !! dank je wel !!! groetjes uit saalbach

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...