Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 14 september 2015

Dubbel

Vorige week schreef ik al een keer dat ik nog zooo veel wil leren, nog zoveel wat ik op brei- en haakgebied nog nooit heb gedaan of geprobeerd.
Op Ravelry vond ik deze sjaal en deze is in één keer dubbel gebreid. (Niet in het rond, met een dubbele laag, maar gelijk 2 "goede" kanten) - dit heb ik dus nog nooit gedaan!

Ravelry: Yávië pattern by Gry Heidi Nordhagen:

Je vindt een aantal filmpjes op You Tube over Double Knitting, bijv. deze
Ook bij Garnstudio vind je instructiefilmpjes, zoals deze over de opzet met 2 draden/kleuren. klik hier en hier. Ik denk wel dat het patroon hierboven voor de gevorderde breister is, misschien hiermee niet gelijk beginnen..... :-)


Er moet wat te wensen overblijven, he? :-)
Het patroon van deze schitterende sjaal kun je kopen via Ravelry (Engels). 
De ontwerpster Heidi Nordhagen maakte nog veel meer prachtige patronen met Double Knitting, je vindt ze hier op een rijtje


Wat valt er nog veel te leren..........!
(en dan heb ik het alleen nog maar over Handwerken, maar voor de rest van het Leven ben ik ook nog lang, lang niet uitgeleerd.....)





11 opmerkingen:

  1. Wat ongelofelijk prachtig is dit...
    En je hebt gelijk; er is nog zoveel te leren. Maar da's ook het mooie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige sjaal is dat.Ben inmiddels net mijn 3e visserstrui begonnen.Als die klaar is ga ik het dubbel breien proberen.Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo, dat is echt prachtig!
    Groetjes,
    Akkelien
    (debreimeisjes.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow!!! Wat mooi, ga ik me toch maar inschrijven bij de brei en haakdagen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heerlijk dat er nog zo veel te ontdekken valt!! Prachtig ziet dit er uit. Dat heb ik ook nog nooit gedaan :-). Dus wie weet binnenkort ;-))))))

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Inderdaad eerst maar iets eenvoudigers, maar ik heb in het verleden wel dubbel gebreid, nl 1r 1a de boorden van truien en de mouwen, maar ja, dat was in de tijd dat zoiets op nld 2,5 ging. Was wel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als ik wat korterbij je woonde, konden we de handen in elkaar slaan en samen deze dingen leren Jeanet. Dit heb ik ook al verschillende malen in patronen gevonden en zou ik net als jou nog willen leren. Zijn we misschien tweelingzussen? Of hebben we ergens een geheime familieband???? We gelijken ontzettend op elkaar, gek hé!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Even opnieuw, want er zaten nogal wat typefouten in....
    De Op-Art-Plaid is net af en nu zie ik alwéér iets moois bij je waar ik mee aan de slag wil!
    De techniek is helemaal nieuw voor me, maar ik wil het zeker gaan leren. Op Ravelry kwam ik een prachtige foto tegen van dubbel-gebreid Fair-isle, oh dat is net wat voor mij :-).
    Maar eerst moet ik de Randen-Plaid afmaken...... soms moet ik streng zijn voor mezelf :-)
    Opnieuw reuze bedankt Jeanet voor een geweldige tip!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen