Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

zaterdag 26 september 2015

Kleurrijk en stoer

Wat een leuke mensen heb ik vandaag ontmoet! Van zo ver weg én dichtbij, leuke ontmoetingen, prachtige handwerken, inspirerende gesprekken..... snap je toch wel dat ik gráág in onze toko werk? Zou het door het mooie weer komen? Iedereen was vrolijk!

Bij het zoeken naar plekken voor de wolletjes die afgelopen week binnen kwamen rollen, moest ik af en toe wat vakken verwisselen en ik kreeg weer zoveel verschillende garens in mijn handen. Zoals de Noro Silk Garden - wat een prachtig garen is het toch!

Noro Scarf V
Foto en idee: Brooklyntweed

De kleurencombi's zijn bijzonder en uniek - en met verschillende bollen maak je nóg mooiere creaties!
Deze (mannen??)-sjaal is prachtig en zooo eenvoudig! Ik vond dit exemplaar op het blog Brooklyntweed, je kunt daar ook een Engelse beschrijving vinden. Gebreid met nld 4½ in 1 steek recht, 1 steek averecht (39 steken opgezet). Door elke 2 naalden van kleur te wisselen krijg je dit bijzondere effect...

Noro Scarf VI

Na een badje Eucalan wordt de sjaal (zijde met wol) nog zachter - maar nog steeds stoer. Dus ook een mooi idee voor een mannensjaal. 

Je krijg never-nooit-niet precies dezelfde sjaal, want elke bol verloopt toch weer anders. En andere kleuren geven weer een heel ander resultaat:


Sjaal van Eliza Knits


Sjaal van Long Lake Yarns

En zo zijn er nog zooooooveel combi's mogelijk! Voor een flinke sjaal (1.80 x 15 cm) heb je 4 bollen nodig (12,95 per bol 50 gram/100 meter 45 % mohair, 45% zijde, 10 % wol)


4 opmerkingen:

 1. Leuk zeg
  Zou ik het patroon mogen van deze sjaal en de bollen die je nodig hebt aub

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg
  Zou ik het patroon mogen van deze sjaal en de bollen die je nodig hebt aub

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Annet, je kunt me het beste mailen op jaffari@zeelandnet.nl voor een bestelling.
   Het "patroon" staat al beschreven in de tekst hierboven.

   Verwijderen
 3. Hele leuke sjaal hoor! En wat een nieuwe mooie bolletjes wol kreeg je weer binnen Jeanet, spijtig toch dat je zo ver woont!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...