Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 10 september 2015

Kleurenspel

Deze morgen had ik hoog bezoek! De breiclub uit Hulst kwam een dagje naar d'n overkant, en de winkel werd vanmorgen dan ook gevuld met een hele club creatieve dames. Wat was dat leuk :-)
Want de liefde en het enthousiasme over handwerken werd heerlijk gedeeld en heel wat ideeën werden over en weer gewisseld. Helaas heb ik geen foto's van het hele gebeuren, maar ik heb er van genoten!
(Mocht je een keer langs willen komen met je handwerkclub, dan ben je van harte welkom. Bel of mail wel even van te voren want dan zetten we ook de koffie weer klaar....)


Vandaag een breiseltje dat niet moeilijk is maar wel prachtig door het kleurenspel. Deze kol is rondgebreid (een prima project als je continentaal breien wilt oefenen!). Ik vond het idee bij The Purl Bee. De kol is dubbel en dus omkeerbaar. 


Hoewel het idee eenvoudig is, zijn er wel een paar technieken gebruikt die het resultaat nóg mooier maken. Uiteraard is er prachtig garen gekozen (The Purl Soho is een winkel in New York, dus niet echt om de hoek - er zijn wel goede alternatieven te vinden!), er is gebruik gemaakt van een tijdelijke (gehaakte) opzet, en de kol is dichtgemaakt met de Kitchener Steek, zodat er geen naden zichtbaar zijn.
Op de The Purl Bee vind je de Engelse beschrijving en links naar de verschillende technieken. Het kolletje loopt ietsie-pietsie taps, zodat het nét wat mooier zit!


1 opmerking:

  1. Hier zou je toch perfect Unicatgaren voor kunnen nemen? Dan heb je hetzelfde kleurenspel in je garen ongeveer en ook heel mooi garen natuurlijk.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...