Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

vrijdag 18 september 2015

African Adventure

Het is al weer een tijdje geleden dat ik blogde over het EBOO-project, je kunt het hier nog eens nalezen. Van Marieke (contactpersoon van deze actie) heb ik begrepen dat er al heel veel reacties zijn gekomen van lieve breisters die graag een trui voor dit goede doel wilden breien. De eerste truien zijn al uitgedeeld, maar je mag zeker nog meedoen.


Wil je ook een trui breien voor de schoolkinderen in Kenia? Neem dan contact op met Marieke Oudman, of kijk op de website van Eboo in Kenia.

Deze deken vond ik op Ravelry - en ik moest gelijk weer aan het Afrikaanse project denken (ik maak soms rare sprongetjes in mijn hoofd). Deze deken heet namelijk An African Adventure!


Geweldig! Dit breiwerk lijkt alsof het een kleurige Afrikaanse stof is. De deken heeft als basis een veelvoud van deze vorm:


Ik vond deze deken via Ravelry, je kunt het Engelse patroon ook hier (PDF) terugvinden.


Misschien niet het makkelijkste patroon, maar alleen al om naar te kijken is het een feestje! Het bestaat / iemand heeft het bedacht en opgeschreven. Hoe leuk is internet :-)

Wat een avontuur....


(hihi, dit is geen Afrikaans maar een Hobbit-avontuur. Minstens zo leuk!)

3 opmerkingen:

  1. Wat een supermooie deken vond je weer Jeanet, echt Afrikaans, prachtige kleurtjes!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Poef...mooi, maar wat een werk om dat aan elkaar te zetten.....

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...