Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************zaterdag 12 september 2015

Zo zacht

Nog nooit in de afgelopen 17 jaar heb ik het zó sterk gehad dat mijn hoofd overliep van ideeën - zoveel plannen om te haken en te breien, zóveel dingen die ik door wil geven. En tegelijkertijd zo geconfronteerd worden met gebrek aan tijd om het allemaal uit te voeren..... Als er nieuwe bolletjes binnenkomen wil ik het liefst iets ervan laten zien dat gebreid of gehaakt is. Vaak zijn dat geen mega-groten dingen, want die zijn pas af als het seizoen voorbij is :-)

Gelukkig heb ik hulp! Zo breide Ilse deze heerlijke col van 4 bolletjes Rowan Alpaca Merino DK, nieuw in Rowans assortiment. Wow, dát is zacht....

Jammer, je kunt niet voelen via PC of tablet....

...maar in de winkel gelukkig wel!

Dit heerlijk zachte kolletje is niet moeilijk om te maken. Het is gemaakt van 4 bolletjes (107 Belvoir, 110 Hamblton, 108 Uppingham, 105 Hoby). Zet 100 steken op met rondbreinaald 5 mm- 60 cm (40 cm kan ook!) en brei 8 toeren recht, 8 toeren averecht. Per kleur 32 naalden en dan een andere kleur beginnen. Kant na de laatste kleur alle steken losjes af. Het kolletje wordt dan ca. 60 cm in het rond en 40 cm hoog. Super-comfortabel en héérlijk zacht.


Rowan Alpaca Merino DK is echt net zo zacht als de naam al doet vermoeden. Gemaakt van 7% merino, 83 % Alpaca en 10% Nylon en er zit 125 meter op een bolletje van 25 gram (6,95) Superlichtgewicht dus! Het blijft moeilijk om de ( 10 verschillende) kleuren goed te fotograferen, kijk op de website van Rowan voor de details.wil je een pakketje bestellen voor deze kol, mail dan even! (4 x 6,95 plus 3,00 verzendkosten)

Uiteraard kun je van dit garen nog meer mooie dingen maken. Er is een patronenboekje (met Nederlandse vertaling) met 12 prachtige modellen  (15,50)
Zo, en nu lekker verder met mijn volgende projectje......


4 opmerkingen:

 1. En hoe de kleuren van jouw breiwerk er uit zien in het echt heb ik gisteren gezien!! Prachtig samen!!!
  Toevallig ben ik ook met Rowan aan het breien; zelfde ingredienten maar andere mix. Dat is al heerlijk zacht, laat staan deze met zoveel Alpaca!! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ik kom ook snel mijn nieuwe kol laten zien, van het mooie Rowan garen dat ik bij jou kocht!! Hij is net af en.. hij gaat niet meer van mijn hals af, zo heerlijk is hij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleuren zijn prachtig. Wat zou het fijn zijn als de garens op een blog ook voelbaar zouden zijn. Dat zou de run op die garens sterk vergroten.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet het zelfs op de foto vind ik dat het zacht garen is ;-) en wat een mooie kleurtjes zitten er weer in. Ook ik heb hetzelfde probleem als jij Jeanet, een hoofd vol ideeën, hopen wolletjes in voorraad en helaas veeeeeel te weinig tijd om alles te realiseren. Zou het aan de leeftijd liggen? Of aan iets anders? HAHA.
  Je nieuwe project maakt ons wel nieuwsgierig, ook weer mooie wol en kleurtjes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...