Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 8 september 2015

Boho-Poncho

Vaak krijg ik de vraag naar patronen van poncho's. Ik heb er al wel een paar al op mijn blog vermeld, maar deze is wel weer zéér vermeldenswaardig :-)


Deze Boho-poncho werd ontworpen en gemaakt door Fieke van HaakTrend, en ik mocht van haar linken naar het Nederlandse patroon. Dit gratis patroon kun je downloaden via Ravelry.
Voor Ravelry heb je een account nodig (naam en wachtwoord). Het is de moeite waard om dit eens te doen - want je vindt op deze website de mooiste patronen vanuit de hele wereld. Je krijgt geen spam of ongewenste mails via Ravelry.

Deze Boho-poncho werd gehaakt op nld 6, met garen voor naalddikte 4½ mm. Het patroon is echter eenvoudig aan te passen aan je garen dat je kiest, even een proefje haken is verstandig! Met veel foto's en duidelijke omschrijving in het Nederlands is dit weer een mooie aanvulling voor mijn lange to-do-lijst (maar deze stijgt met stip).
Kijk zeker ook eens op de Facebook-pagina van Haaktrend. 

H'm die nieuwe lading wol kan nu niet snel genoeg binnenkomen, want zo tussen de seizoenen is een poncho toch wel heel handig.......

4 opmerkingen:

  1. Ik ben met deze bezig! Bijna klaar en wordt heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. nee hoor, het patroon is echt gratis te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een account bij Ravelry

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...