Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

woensdag 2 september 2015

Kitten

Of je nu wilt of niet: het is echt weer voorbij met die mooie zomer! Dochterlief ging vanmorgen naar school voor de eerste échte schooldag (rooster ophalen en pannenkoeken-wedstrijd tel ik maar niet mee als schooldagen) en ze had er zin in. Ze had zowaar een kwartier over (ja, gewoon te vroeg!), waar we samen van genoten - want het kon wel eens de laatste keer zijn van dit schooljaar :-)
Zoonlief gaat volgende week weer en dan hebben we weer business as usual - orde en regelmaat!
O, wat kan dat ook weer fijn zijn.....

Nog vroeger dan andere jaren verheug ik me op de nieuwe winterbreisels. De garens nodigen uit tot prachtige creaties en ik heb de hele zomer ideeën verzameld. Maar dit patroon zag ik gisteren voorbij schieten en is zo mooi!


Deze prachtige kantsjaal heet "Kitten"en is het nieuwste patroon van Monique Boonstra. Je kunt dit patroon (in het Nederlands!) vinden en kopen op Ravelry. De sjaal is gemaakt met prachtig kant-garen (600m) en gebreid op 3.25 mm. Hij heeft een sikkelvorm.
De sjaal is gebreid met een paar bijzondere technieken, meer informatie en foto's vind je op Ravelry.


3 opmerkingen:

 1. Ik zou zo graag de zomer nog even vasthouden. Maar ja, bij jou komt het najaar en de winter natuurlijk al helemaal binnen. Prachtige sjaal en wat een grappige naam voor dit garen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een prachtige sjaal!
  Mijn kinderen zijn deze week allemaal weer begonnen. Een kwartier extra 's ochtends hebben we helaas niet gehad. Heerlijk zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je voor je aardige woorden en vermelding. Hier gaan de tieners alweer een tijdje naar school. De zomer had idd wel wat langer mogen duren...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...