Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 11 juni 2015

Reintje

Vandaag worden veel uitslagen van examens bekendgemaakt. O, wat een spannende dag is dit toch! Op zo'n dag als vandaag heb ik het idee dat ik nog maar nét van school afkom, ik kan de buikpijn van de spanning nog heel goed voorstellen. Huh? Is dat al 31 jaar geleden dat ik VWO-examen deed? (ben ik al zo oud...?).
Hoewel er al veel veranderd is, blijft ook veel hetzelfde. Het is altijd plezierig om rond te lopen in de school waar ik zulke leuke jaren beleefde, en het is onvoorstelbaar dat ik er dan nu als "moeder-van"rondloop. Van i-pads hadden we nog nooit gehoord, maar het zwoegen door stapels verplichte literatuur is hetzelfde gebleven. Het dunste boekje was vaak niet het makkelijkste... en hoe ouder, hoe taaier :-)


Het verhaal van Reintje de Vos vond ik destijds zwaar saai in de originele versie:
Van den vos Reynaerde 

Als ze er nou zo'n leuke knuffel bij hadden gedaan.... :-)
Deze patronen kun je kopen bij Krissie Dolls, het patroon is in het Nederlands. Reintje werd omgedoopt naar Sofie, als het beessie maar een naam heeft !


Hier is Sofie gehaakt van sokkenwol met een tweed-draadje, maar katoen kan natuurlijk ook.

Voor iedereen die nog wacht op de uitslag: veel sterkte , ik duim voor iedereen!

2 opmerkingen:

  1. Hahaha die verplichte boekenkost ja, pfff vreselijk. Maar jouw knuffels zijn superleuk geworden!
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen

  2. wat zijn ze leuk.....
    Fijne dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen