Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 22 juni 2015

Erna en Bert

Het is eind juni en zoals viel te verwachten is het aardbeien-tijd. Met tientallen tegelijk zijn ze rijp, groot en sappig. Zoals alles in de moestuin - alles komt tegelijkertijd, dus is het aanpoten om ze weggewerkt te krijgen.Deze grappige Lalylala poppetjes horen er helemaal bij! De ontwerpster noemde ze Erna en Bert.
De basis is een Lalylala-patroon dat je koopt via Ravelry of Etsy (de meeste patronen zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar). De aanpassig om er een braam of aardbeitje van te maken kun je gratis downloaden via Lalylala.

Overigens kun je natuurlijk ook je eigen fantasie loslaten, kijk wat ik nog meer vond op internet:

Lalylala aardbei
(helaas bron onbekend)

op Etsy kun je ook het patroon kopen van deze "aardbei" - gemaakt door Met Stip Gehaakt
Let op! Ook hier moet je eerst het basispatroon aanschaffen!

Crochet pattern for strawberry girl - Lalylala modification

Zo, en dan nu de jam.......!
(en hier vind je alle aardbeien-ideetjes op een rij)


4 opmerkingen:

 1. Prachtige foto van je super mooie rijpe aardbeien. Wat zijn ze heerlijk hè?
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb zondag de eerste aardbeienjam gemaakt dit jaar. Prachtige popjes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...