Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 10 juni 2015

Omgekeerd

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik verlang echt naar de ZOMER. Niet zomaar even een dagje of twee - en prompt daarna weer een gigadip in de temperatuur. Maar zo lekker stabiel voorspelbaar weertje. Ik weet het, moet je niet in Nederland zijn (ik kan dit weer na 20 jaar nog steeds niet begrijpelijk maken voor Ali). Vandaag had ik het gewoon koud. De wind waaide voor de honderdste keer de poppen voor de deur om, alle deuren en ramen klapperden bijna uit de sponningen maar ik zou zo graag eens lang buiten willen zitten in het lange avondlicht. Dus toen ik deze kol zag vond ik dat ik daar best over kon bloggen in juni - je kon 'm misschien eens nodig hebben na het weekend!


Deze kol is gebreid in Fair Isle techniek. Het bijzondere is dat het patroon slechts 4 steken breed is! Door het wisselende gebruik van de kleuren verloopt de kol langzaam over van licht naar donker of omgekeerd.

Het patroon heet Ombre Cowl, en je kunt het patroon gratis downloaden op Ravelry. Het is geschreven in het Engels, maar met een schema. Omdat het patroon maar 4 (!!) steken breed is kun je het natuurlijk voor nog veel meer gebruiken dan een kol. bijv. een rand van een trui, een kussen, etc. 


Deze kol is gebreid op nld 5 mm. Prachtig en heerlijk zacht in dikke merino, maar je kunt uiteraard elk garen nemen van willekeurige dikte als je je steken maar aanpast.

4 opmerkingen:

  1. Leuk eenvoudig patroontje is dit, voor meerdere doeleinden te gebruiken volgens mij, ik dacht al meteen aan handschoenen of sokken, heb het meteen opgeslagen.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Absolutely gorgeous! Beautiful work.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er prachtig uit! Helaas is het patroon niet meer gratis te downloaden.
    Ach, er zijn nog genoeg andere projecten om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er prachtig uit! Helaas is het patroon niet meer gratis te downloaden.
    Ach, er zijn nog genoeg andere projecten om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen