Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 18 februari 2013

Speldenkussentje

Vanmorgen toen het nog donker was en ik op mijn pantoffels en pyjama even de boel opendeed buiten heb ik het gehoord! Héél vroeg, maar ook heel duidelijk: er ging een lijster helemaal uit zijn dak. Hij zong en floot en de vrieskou kon hem helemaal niets deren. En hij kreeg nog antwoord ook....de lente komt echt! En nu was het hier vandaag zo'n stralende dag - dat smaakt naar meer.

Helemaal in the mood om wat kleine projectjes te zoeken voor beginnende handwerkers! Heb je je eerste Granny Square onder de knie en geen zin in een hele deken? Dan maak je dit speldenkussentje met 2 grannies!

Pincushion with pins...

Met wat dikkere katoen ben je zo klaar. En gebruik je geen speldenkussen, dan maak je er een tas-hanger van! Of vul het binnenkussentje met een beetje lavendel voor in je kast. En bovendien ook nog een superleuk cadeautje.
Crochet pincushion

Het plaatje komt van dit blog, en bij Lucy van Attic24 kun je een duidelijke foto-tutorial vinden. 

9 opmerkingen:

  1. Ik heb vanmorgen de vogeltjes ook gehoord!
    Heerlijk hé :-)
    Ik krijg ook zin in het voorjaar!

    En een leuk idee van die Granny Square!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee, maar vanmiddag maakte ik mijn deken af. Was helemaal verslingerd aan de granny's. Morgen komt hij op mijn blog, nu is het licht voor de foto niet goed denk ik.
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lief, zo'n speldenkussen. Komt altijd van pas.
    En die vogels: ook in het noorden floten ze hun deuntje! Laat maar komen dat voorjaar....... :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh toffe ideetjes, heb nog een paar squares over van een kussen mssn kan ik er idd geurkussentjes van maken of speldenkussens ^^
    groetjes
    Miss Mustache

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Jeanet,

    Ik was op zoek naar leuke crea-blogs en kwam hier terecht. Wat een leuk blog heb jij! Ik heb weer wat te lezen en bekijken zie ik.

    Leuk idee met die granny's, ik heb er hier ook nog een paar liggen!

    Sinds een tijdje heb ik een eigen weblog met mijn crea-frutsels, en ik kan nog wel wat bezoekers gebruiken, dus wie het leuk vindt: kom eens kijken op knutseltante.blogspot.com :)

    Veel succes en plezier met je winkeltje en blog,

    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I'm so pleased you like my pincushion! Now isn't it a good thing that my husband speaks a little Dutch, and so can tell me that you are saying nice things. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja leuk!Ik ga komende zomer de lavendel uit mijn tuin bewaren

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja hier ook een en al zingende vogeltjes. En dit is een leuk miniprojectje voor de beginner!

    Groetjes Imara

    http://mooigehaakt.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kwam eigenlijk per ongeluk op jouw site terecht en boy oh boy is dat genieten zeg!!!!Kom voortaan heel vaak even bij je kijken, bedankt voor al het moois wat je met ons deelt. Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen