Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 3 maart 2023

Vederlicht!

De ene dag is de andere niet 😉. Het zijn soms de kleine dingen die het doen, ze maken of breken de dag. Venus die Jupiter kust, daar kan ik nu blij van worden. En als ik 's morgens om half 7 over het Arnebruggetje fiets en ik zie het in het oosten al een heeeel klein beetje gloren, dan heb ik het ook naar mijn zin.

Als ik ga werken en alle vaste collega's zijn er gewoon (geen zieken, geen vervang, geen tekorten), dan huppel ik door de gang. Dan kan ik alle nare luchtjes en vieze karweitjes best aan. En als de bewoonster die altijd slaat, vloekt en tiert een hele goede dag heeft en al haar boterhammetjes op eet en mij bedankt voor de goede zorgen, dan is mijn dag niet meer stuk te krijgen! Het zit 'm echt in kleine dingen, he? (Maar dat wisten we natuurlijk al lang!)

Om half 4 gleed ik net van mijn fiets af, mijn jas nog aan en ik kon zo de winkel inschuiven. Ali schoof een warm bakje koffie naar mij toe over de toonbank en ik hielp nog een paar klanten. Na afloop maakten we nog wat plannen voor nóg een paar veranderingetjes in de winkel (toekomstmuziek) en nu zit mijn lange werkdag erop. Graag laat ik nog even een vederlichte sjaal zien die Alice gisteren speciaal nog even kwam brengen om te fotograferen. Zodat ik jullie weer een mooi idee aan de hand kan doen (stel je voor dat je stil zou komen te zitten 😂😂):


Ze breide deze vederlichte maar o-zo-comfortabele sjaal van zachte mohair, vergelijkbaar met Scheepjes Mohair of met onze handgeverfde mohair/zijde. Het patroon komt van Purl Soho (gratis, Engels) en is gebreid over een meervoud van 10 steken plus 8. Je kunt het patroon dus eenvoudig aanpassen in de breedte en lengte.


Geen mohair-fan? Je kunt ook voor heel ander garen kiezen! 


Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 16.00 uur. Van harte welkom!
Let op: Volgende week woensdag is de winkel i.v.m. Biddag de hele dag gesloten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten