Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 2 maart 2023

Moonlight Cardigan

Pfftt... het is me het weekje wel weer. Ik heb mezelf nooit als dom beschouwd maar de laatste maanden twijfel ik daar echt wel aan. Waar je tegenwoordig toch allemaal verstand van moet hebben... Naast het maken van een "carrière" moeten we kinderen (al dan niet met een etiketje) goed opvoeden.  We zijn ook echtgenoot, (stief- of schoon) moeder, kind, oma, mantelzorger, ondernemer, betrokken burger, vrijwilliger en nog zo een paar dingen. Voor de meeste taken heb je niet geleerd maar je maakt er het beste van. Voor je 2e betaalde job moet je blijven bijscholen en daarnaast moet je je verdiepen in hypotheken, bedrijfsplannen, marketing, zorgverzekeringen, pensioen, energiecontracten, belastingaangiftes, energie-labels en het wordt van je verwacht dat je mee kan praten over politiek, de inflatie, stikstofcrisis, duurzaamheid. Je hebt geld "over" voor het verduurzamen van je huis en winkelpand, het steunen en onderhouden van je kinderen en het op tijd betalen van alle rekeningen. Je bent bedreven in sociale media, uiteraard. En kom je er niet uit, dan is er vast een youtube filmpje of een zoveelste app op je telefoon die je gaat redden. Of je trekt een blik "mannetjes" open uit je sociale netwerk die alles even voor je gaan fixen. 

Afijn, je snapt het: ik faal op de meeste fronten. En niet een beetje ook. Van de meeste dingen heb ik de ballen verstand.... maar er is geen ontsnappen mogelijk, lijkt het. Op dat soort momenten vraag ik me dus echt af: ben ik de enige die dat zo voelt? 

Morgen stort ik me weer op Job2 (een vroege dienst): ik mag dan wel een ondernemer zijn, succesvol is bepaald anders 😂😂. Waar ik dan wel weer redelijk goed in ben: leuke handwerk-ideeën opzoeken. Voor als ik nog eens tijd over heb:

Moonlight Cadigan Ravelry

Dit patroon vond ik zojuist op Ravelry. Wat een supergaaf vestje vind ik dit! Lekker veel rechte steken met een draadje sokkenwol(-dikte) en een draadje mohair samen gebreid. Het ziet er heel eenvoudig uit maar de clou zit 'm in de kraag en de schouders:


Foto's en patroon: Moonlight Cardigan - Ravelry

Natuurlijk ook geweldig van een handgeverfd draadje met een bijpassend draadje mohair. 
Het patroon is beschreven in maar liefst 10 maten! Wel in het Engels 😉.

Ik ga de laatste dingen opruimen in de winkel. Morgen heb ik een vroege, Ali staat zijn mannetje in de winkel. Ik ben er weer vanaf haf 4.


6 opmerkingen:

 1. Prachtige eenvoud dit vestje!
  Succes met alles ... Mooie patronen uitzoeken kun je als de beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En allereerst voor jezelf zorgen om de overige taken te volbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hou je taai,jeanet....ik ben ook mijn leven lang een piekeraar geweest over wat ik moet kunnen en wat ik niet kan......inmiddels ben ik op een leeftijd waarop ik mij er minder zorgen om maak....onder het motto........haal de "moet" eruit en hou de "moed"erin
  en denk maar aan alles wat je wel kunt!!!en dat is in jouw gevak een heeeele hoop !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt fantastisch schrijven 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat vestje is inderdaad heel mooi, thx voor de link ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begrijp je wel. Ik heb ook van weinig dingen echt verstand hoor. Dat moeten we ook niet willen vind ik. Ieder zijn ding. Je kunt niet alles 100% doen. Alleen jouw uiterste best. Sterkte en succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen