Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 17 maart 2023

Mirabelle

Koop je ook vaak Jawoll sokkenwol van Langyarns? We hebben de kast vol liggen want er zijn wel 70 kleuren van! Je hebt dan vast ook een hele verzameling van die kleine klosjes die in het midden van zo'n bolletje zit. Bedoeld om een stevige hiel of teen te breien of om een gaatje te stoppen. Maar je kan er zoveel meer mee:


Laura breide van deze klosjes prachtig kant.


Links het patroontje met verschillende kleuren klosjes, rechts een stukje gebreid van 3 klosjes (maar voor een sjaal in één kleur moet je wel héél veel dezelfde sokken breien 😂😂)

Hierboven zie je het kant-patroontje Mirabelle ongeblockt/niet opgespannen. Wat een verschil met het geblockte lapje hieronder!

 

Deze voorbeelden liggen bij ons in de winkel. Bij aankoop van bolletjes Jawoll krijg je de Nederlandse vertaling van dit patroontje erbij.
Overigens kun je ook heel mooi borduren met deze klosjes "beilaufgarn".

Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 16.00 uur, van harte welkom!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten