Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 28 december 2022

Trugkieke

Het jaar 2022 loopt op zijn eind, wat is er weer veel gebeurd! Na 2 verplichte lockdowns is het een verademing om weer gewoon open te kunnen zijn tussen de feestdagen. Terwijl de klanten nog een tweede bakje koffie thuis aan de keukentafel drinken en twijfelen of ze met dit sombere weer nog de deur uitgaan, maak ik - met de top 2000 op de achtergrond - de laatste bestellingen van dit jaar klaar. Tijd genoeg om te mijmeren!


2022 startte ontzettend onzeker. Wéér de winkel dicht en niemand wist hoe lang. De bestellingen liepen ver achter bij het jaar ervoor, toen we nog dachten dat we dat sámen moesten doorstaan. Dit jaar was het gemor en de polarisatie veel groter. Ik vond dat heel lastig, náást alle financiële onzekerheid. Gelukkig kon de winkel in januari weer open en pakten we langzamerhand het "gewone" leven weer op. Plannen voor het lopende jaar werden gemaakt en een datum voor het 5e brei- en haakfestival werd geprikt! Het festival werd een van de hoogtepunten van het jaar!


Na 2 keer uitstel had iedereen er zó'n zin in! Het weer werkte mee, het was druk en gezellig en ik denk dat deze editie een van de beste edities ooit was! Je leest het hier nog eens na.


Enkele weken laten was er ook weer visserij-dag in het dorp. Ik trok na 3 jaar ook weer een keer onze streekdracht aan en enkele dagen daarna ook weer voor televisie-opnames die nog even geheim moesten blijven....


Die opnames waren voor het programma Denkend aan Holland dat in augustus werd uitgezonden, je leest het hier nog eens na.


Wat een reacties hebben we op dit programma gehad! Hoewel we al meer dan 10 jaar bezig zijn met onze visserstrui, bleek deze uitzending goed voor nieuw brei-enthousiasme. Het leek in de maanden erna alsof heel Holland breit!


We brachten naar aanleiding van het programma een e-book uit met de patronen van de slangentrui, de muts, een babydekentje en heel veel achtergrondverhalen over Arnemuiden. 

2022 werd sowieso een jaar van erfgoed. Met de Stichting Zeeuwse Visserstruien konden we ook weer meer activiteiten bedenken en op pad. En ik was erg blij dat het Zeeuwse Schortenbont weer geweven werd. Deze prachtige stof kreeg een eigen boekje en een speldenkussen.En op de valreep van 2022 kwam er nog een stapel bijzondere - oude - stoffen in het assortiment:


Dit jaar konden we ook weer met de breiclub starten. Heerlijk was het om elke 2 weken weer bij elkaar te komen, na bijna 2 jaar stilte. De avonden werden allemaal heel goed bezocht, er heerst een heus sokkenvirus. En vooral hebben we veel gelachen!


Volgen week zet ik de datums voor de eerste maanden van 2023 op het blog, de eerste keer zal in elk geval op 19 januari zijn.

En ik verfde! Zoveel strengen gingen door mijn handen en wat heb ik daar veel plezier aan beleefd. In januari kun je je weer aanmelden voor het verrassingsabonnement en in de winkel vind je altijd een heleboel strengen handgeverfd garen. Het lukt mij echter vaak niet om deze ook in de webshop te zetten (soms verkoop ik de strengen nog vochtig vanaf het droogrek 😂). Een verbeterpuntje voor volgend jaar!


Naast de winkel werkte ik het hele jaar rond nog 3 dagen in de week in de zorg, echt 2 totaal verschillende werelden. Werken in het verpleeghuis is best pittig. De combinatie van 2 banen maakte dat ik mezelf wel aardig tegenkwam in 2022. Een jaar lang continu heftig oorsuizen (op dit moment erger dan ooit), 2 hoortoestellen verder, een flinke evenwichts-aanval op het Brei-festival, regelmatig last van mijn polsen: het begint allemaal wat te rammelen. Het zorgt er al met al voor dat ik af en toe pas op de plaats moet maken. Daar ben ik niet zo heel goed in maar ik heb wél al besloten dat ik in 2023 een keer géén Brei- en haakfestival ga organiseren. Ik weet na 5 edities inmiddels wat het me heeft gebracht maar óók wat het me heeft gekost aan energie (de rest hebben we het niet over). Ik doe nog geen uitspraken over de toekomst, maar in 2023 slaan we het een keertje over!

2022 ligt bijna achter ons. Een jaar met veel fijne, leuke momenten en plezier over wat weer kon en mocht. Uiteraard ook een jaar met pieker-momenten: werkdruk, Corona, lockdowns en nu weer energierekeningen en energie-labels. Zelf hoop ik dat ik nog een lange tijd door kan gaan met de winkel, zeker nu er toch steeds meer fysieke wolwinkels de deuren (moeten) sluiten voelen we ons een beetje de laatste der Mohikanen. Maar wat is er leuker om je wolletjes te voelen, kleurtjes bij elkaar te leggen, advies te krijgen over je aankoop en over patronen. Ik heb nog een vol hoofd met creatieve ideeën, Ravelry en Pinterest staan nog vól met prachtige patronen om te delen. 

Morgen ben ik nog in de winkel, vrijdag gaat Ali zijn best doen en na het tellen van de voorraad liggen de vakken er weer prachtig bij vanaf 11 januari (oooh, en dan komt al heel snel de zomer-collectie weer!)


Dit was de laatste blogpost van dit jaar. Iedereen heel hartelijk dank voor alle support en aankopen! Ik wens jullie alle goeds voor 2023: Vrede, gezondheid, voorspoed en rust (een beetje 50+ wens 😁) en uiteraard een héleboel creativiteit.


7 opmerkingen:

 1. Mooi jaaroverzicht, ja: heel veel gebeurd! Geniet van de "vakantie" en alle goeds, gezondheid en geluk voor een mooi en creatief 2023!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel vol jaar was het weer oor jullie. Ja het haak- en breifestival. Wat was het weer genieten. Ik snap je wel als je zegt dat je het dit jaar niet gaat organiseren. Wij hebben geen idee wat je achter de schermen allemaal doet van tevoren. Jouw gezondheid moet er natuurlijk niet onder lijden. Geniet van de jaarwisseling en succes met het tellen van de bollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een bewogen jaar. Maar laat 2023 beter gaan op alle fronten.
  Lieve Jeanet ik wens jou het driedubbele van alle goeds dat jij ons toewenst.
  Ps voorraad worst al kleiner hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was vandaag ook weer gezellig in de winkel. Met 4 dames allemaal voor het zelfde garen ( lang yarns Cloud) gezellig een passend kleurtje uitzoeken. Bedankt voor de hulp.
  En voor de mooie schortebont stoffen die je voor mij gesneden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeanet, ik wens je (en je dierbaren) toe dat 2023 het beste jaar wordt dat je ooit hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Idd een bewogen jaar dat bijna achter ons ligt. Goed dat je een beetje voor jezelf kiest in 2023.
  Hoop in ieder geval komend jaar weer een bezoekje te brengen. Ook al ben ik deze jaren heel blij geweest met je adviezen en pakketjes die je vlot opstuurde.
  Wens jullie allemaal een gezellig oudjaar en alle goeds voor 2023.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie terugblik. Ook in 2022 is er weer veel gebeurd ...
  Een goede jaarwisseling gewenst en tot in het nieuwe jaar !

  BeantwoordenVerwijderen