Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 18 augustus 2022

Heel Holland breit!

We zijn al weer een weekje verder en het is bijzonder hoeveel leuke reacties we hebben gekregen na de uitzending van Denkend aan Holland. En na het hele warme weekend lijkt het ook wel alsof heel Holland breit.... !


Wij zijn al zo lang geleden gedoken in de visserstruien, het is zo leuk om te zien dat dit patroon nog steeds zo gewaardeerd wordt!  Maar is álles over de Zeeuwse visserstruien inmiddels gezegd en geschreven? Of… zijn er toch nog raadsels onopgelost? Eigenlijk dachten wij (Anja, Stefanie en ik), na tien jaar onderzoek, dat we in Zeeland alles wel zo’n beetje hadden gevonden en vastgelegd. Totdat Anja zich bij het breien van een nieuwe slangentrui voor Ali realiseerde dat er nooit een ‘echt’ (lees: compleet uitgeschreven, inclusief rondbreien in verschillende maten) patroon van de slangentrui was gemaakt. Nu ze toch bezig was…

Toen vervolgens de opnames van het programma Denkend aan Holland bij onze winkel in Arnemuiden waren, kregen wij ineens een lumineus idee! Zou het niet leuk zijn om een nieuwe, kleine uitgave te maken met alleen de slangentrui in de hoofdrol? Die slangentrui, waarmee het voor ons indertijd allemaal begon? Met in dat boek niet alleen alle uitgeschreven patronen, maar ook interessante verhalen over het Arnemuiden van toen en nu, en mooie foto’s en afbeeldingen?


In dit e-book vind je de patronen van de Slangentrui voor heren en dames, beschreven in het rond óf "plat" (2 losse panden, 2 lossen mouwen) in verschillende maten. Verder een patroon voor een babydekentje, een vissersmuts, een recept en andere bijzondere achtergrondverhalen over Arnemuiden en zijn bewoners. Er staan prachtige foto's bij 

Let op! Dit is een e-book, een digitale uitgave (64 pagina's) Helaas is het op dit moment niet mogelijk om er een papieren versie van te maken, gezien de huidige papierprijzen en de kleine oplages.

Koop je bij ons een pakket voor een Visserstrui van Arnemuiden? Dan krijg je dit prachtige e-book gratis in je mailbox. Wil je de patronen (plus alle extra's) los kopen? Dat kan via de Zeeuwse Visserstruien.

De pakketten voor de truien vind je hier, we hebben een heren-model en eentje voor dames.

In de webshop kun je kleuren en maten kiezen maar wil je iets afwijkends qua materiaal of kleur dan kan dat uiteraard altijd. Neem dan even contact met ons op! De link naar alle kleuren van dit garen vind je hier.


NB: door de vele reacties ben ik een beetje door mijn voorraad heen, dit zag ik zo niet aankomen 😉. De nieuwe voorraad is volgende week al weer geleverd! Bestellingen worden dan in de loop van volgende week verzonden.

 7 opmerkingen:

 1. Waar kan ik de drie kleuren voor de Slangentrui bekijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marian, bekijk de kleuren eens hier: https://www.langyarns.com/de/Wolle---Garne/Socken/?yarnDetail=907
   De marine is echt heel donkerblauw, tegen zwart aan. De jeans droeg Ali bij de opnames en de foto's en de Koningsblauw is een heldere donkerblauw. Maar er kan echt nog veel meer he?

   Verwijderen
 2. Mooi hoor, ik weet hoeveel werk het is, zelf al verschillende visserstruien gebreid met Urker motieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat leuk weer zeg . En zo n mooibpatroon de slangentrui . Het doet mij zo denken aan De Zeeuwse deken ...er is al zoveel onder gekegen blijven gave patronen de deken is nu mee verhuist met zoon nr 3 het was een beetje zijn deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat is jullie dit van harte gegund! Fijn dat het langskomen van zo'n programma jullie niet alleen een hoop werk, maar vooral veel lol en omzet oplevert!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig voor jullie, zo gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is fijn om te lezen. Het is jullie zo gegund, jullie verdienen het

  BeantwoordenVerwijderen