Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 15 december 2022

Jacobus-familie

Jacobus gaat al een poosje mee in de winkel. Het aapje is een van mijn favorieten en in de loop van de jaren zijn er al heel wat uitvoeringen gebreid. Naar aanleiding van het opruim-filmpje dat ik gisteren liet zien op Facebook wat Jacobussen op een rijtje:


De meest linkse Jacobus is de Oudste, gebreid van Scheepjes Softfun. Ietwat verschoten maar nog steeds prachtig en onverslijtbaar. Hij heeft een beschadigd oogje, een beetje staar 😁.
Dan komt Jacobus de Harige, deze is gebreid van een draadje sprietjes-garen samen met een effen draadje (softfun bijv.), de benen en de snoet zijn van een dubbele draad softfun. 
Nummer drie, Jacobus de Rode lijkt het meest op mij. Aldus de breister! Die kent mij nog van vroeger en weet dat ik er ooit, óóit zo uitzag:

Vergane glorie 😂😂😂! Verbleekt en uitgedijd...

Jacobus de Rode werd gebreid met een draadje handgeverfde boucle. Dit garen heb ik niet meer maar je ziet wel hoe leuk het effect is met een ander draadje.

De laatste is de knuffeligste! Deze Jacobus is gebreid met Durable Furry (4 bollen) en een dubbele draad acryl (of Softfun) voor de voeten en de snuit. Als je Jacobus voor het eerst breit zou ik niet dit garen nemen maar beginnen met Jacobus de Oudste. 
De patronenboekjes van Jacobus vind je in onze winkel, evenals het boekje voor de kleertjes. Je mag altijd even mailen voor een bestelling.

Het vrolijke stel zit op een nieuwe aanwinst: we hebben een paar prachtige rollen Walchers Bont in onze winkel. Deze stof werd gedragen als werkschort in de Walcherse (en Bevelandse) klederdracht en is blauw van kleur. Deze stof wordt al héél lang niet meer geweven en is nog van de oude weverij in Gemert, Van den Acker. We wachten nog even een nieuwe lading af, volgende week nog meer hier over.


Vanavond Brei-club, morgen heb ik een vroege dienst: Ali staat jullie met raad en daad bij (of hij roept: Morgen is Jeanet er weer! 😉 )


Geen opmerkingen:

Een reactie posten