Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 17 december 2022

Rood!

Wat een rare week! Het begin was lekker druk maar door de winterse ijzel was het vandaag en gisteren ontzettend stil in de winkel. Maar goed ook misschien, want de Markt is veranderd in een ijsbaan. Morgenavond gaat het warm water regenen, dan is dat probleem weer opgelost. Mocht je nog een laatste aankoop nodig hebben vóór Kerst, dan kan dat nog vanaf woensdag t/m vrijdag.

De openingstijden rondom de Feestdagen zijn als volgt:

Woensdag 21 t/m vrijdag 23 december open van 9,00 - 17.00 uur

Zaterdag  24 december gesloten

Woensdag 28 t/m vrijdag 30 december open van 9.00 - 17.00 uur

Zaterdag 31 december gesloten t/m dinsdag 10 januari 2023

De eerste week van januari zijn we dus gesloten: ik werk het hele weekend van Oud&Nieuw in de zorg, daarna moeten er nog veel bollen wol geteld worden en er ligt dan weer een lekkere administratieve klus. En wie weet, gaan er nog wat strengetjes in een badje want de voorraad is weer wat uitgedund. 

Maandag gaan de laatste abonnement-strengetjes van 2023 op de post, dan zijn ze vast nog op tijd voor onder de kerstboom.


Herinneren jullie je deze blogpost nog? Anja zette haar turbonaalden aan en breide voor mij (eerst nog een poos in de winkel!) deze prachtige rode versie! Ik ben er helemaal wég van. Als kind droeg ik nooit rode kleren. Meteen oranje haardos vond men dat lelijk, dus kreeg ik groen en blauw (en nooit tegelijkertijd he, blauw en groen was boerenfatsoen). Maar nu ben ik verschoten en blijkt rood me héél goed te staan!


Het vest heeft een hele mooie "bloesem"-steek en een mouwkop die het een beetje op een jasje doen lijken. Het heeft wat folklore-achtigs en daarom zette ik deze "Zeeuwse" knopen er op vast. 


Het vest is een combinatie van 6-draads Tweed sokkengaren en een draadje mohair, want een heerlijk fluffy effect geeft. 


Het is naar een Duits patroon gebreid maar we hebben een Nederlandse vertaling gemaakt. Je krijgt het patroon bij aankoop van de wol.
Voor het vest in maat 34/36 en 38/40 heb je 3 bollen Trekking-6 Tweed nodig plus 5 bollen Scheepjes Mohair Rhythm. Voor maat 42/44 4 bollen Trekking-6 en 6 bollen Scheepjes Mohair (deze maat is het rode vest, het valt ruim - afhankelijk van je hand van breien)
Breien op naald 5 mm.


Overigens is de Trekking-6 Tweed echt een heerlijk garen wat ook voor sokken gebruikt kan worden. Of mutsen, (vissers-)truien, dekens, sjaals, handschoenen, etc!


Wil je nog wat bestellen uit de winkel en moet dat voor Kerst bezorgd zijn? Wacht dan niet te lang met bestellen of mail/bel even of het op voorraad is! Hou er rekening mee dat de pakketdiensten overuren draaien en ook ik niet 24 uur aan sta 😂. Ik ga me storten op de boterkoek en hopen dat het morgen wat minder glibberig is op weg naar job2. Fijn weekend!






3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige steek is dit. Mooie combinatie van de twee draadjes samen.
    Succes en plezier voor de komende dagen tot kerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne werkdag vandaag. Hoop binnenkort in Zeeland te zijn en dat te kunnen combineren met een bezoekje aan de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig vest. Lief hoor dat Anja dat voor je heeft gebreid.

    BeantwoordenVerwijderen