Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 1 januari 2023

Beste wensen!

 Allereerst: de Beste Wensen voor het nieuwe jaar 2023!

We beginnen 2023 eh, werkzaam,  zeg maar 😁.... Na een heel korte en onrustige nacht ging vanmorgen voor mij gewoon de wekker weer om kwart voor 6 en zat ons team - ietwat minder fris en fruitig dan gisterenmorgen - om 7 uur weer klaar om voor de mensen in het verpleeghuis te zorgen. Die waren zich over het algemeen niet bewust van de jaarwisseling, voor een enkeling had het geluid van het vuurwerk een onrustige nacht opgeleverd. Voor de rest was het bijna business as usual op zondag - aanpoten dus - en het gebrek aan slaap doet zich nu pas gelden. Morgen nog een late dienst en dan zijn we klaar voor het inventariseren!

Hebben jullie nog goede voornemens? Ik spreek ze maar niet uit 😁! Ik hoop in het komende jaar te kunnen genieten van het werk op 2 jobs, ik hoop het vol te kunnen houden en een balans te vinden tussen alles. Dat zal een hele klus worden, maar ik vind het heerlijk om mooie patronen en ideeën door te geven. Zelf alles maken blijft nog een utopie. Voor nu in elk geval een prachtig patroon van sneeuwvlok-sokken dat ik vond op Ravelry

Foto's en patroon: Nina Granlund Sæther

Het patroon van Nina Granlund Sæther is te koop in het Noors en Engels (ca € 4,75) maar met een duidelijke teltekening kom je natuurlijk heel ver. De sokken zijn gebreid op nld 2½-3 mm en hebben naast een prachtige bovenkant ook een leuke onderkant!

Hou je van dit soort mooie Noorse ontwerpen, dan is het de moeite waard om even te kijken bij haar andere patronen, vooral van sokken en wanten. 

Vergeet niet dat de winkel de komende week gesloten is. Wij storten ons op de voorraad en gaan tellen en opruimen.

6 opmerkingen:

 1. Ook een goed nieuw jaar gewenst! We hadden vrijdag een vruchtbaar bezoek aan de winkel. Mijn man keek zijn ogen uit, en jouw man heeft ons prima geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor jullie de beste wensen. Ik wens je toe dat je rustige routine kunt vinden tussen beide jobs en thuis. Wat een prachtige sokken zijn dit, Misschien toch eens gaan proberen. Dankjewel weer voor het plaatsen van weer een prachtig patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook van mij een succesvol en creatief, maar vooral gezond 2023 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste wensen voor 2023! Je begint het jaar met een prachtig patroon. Wat een beauty!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooie, creatief en gezegend nieuwjaar gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen