Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 13 december 2022

Kerstcadeautjes

Wat is het genieten met dit winterweer, echt een cadeautje! Vanmorgen fietste ik naar de stad om mijn hoortoestellen te evalueren bij de audicien. Ik genoot van het lage zonnetje, de rijp op het gras en de heerlijke kou om mij heen. Muts op, dat zeker wel 😉! Met die hoorapparaatjes zit het wel goed. Ik heb ze alleen uit om op te laden, ik functioneer véél beter in mijn jobs nu ik beter hoor en ik heb ze al 2 keer moeten redden van een douchebeurt omdat ik ze bijna vergat uit te doen. Lang leve de techniek! Het oorsuizen is er nog steeds maar je kan niet alles hebben, he?

Ik benutte de rest van de dag om kerstcadeautjes te kopen met manlief. We hebben nooit zoveel tijd om dingen samen te doen en ik koop graag lokaal als het kan. Tenslotte wordt de kerstverlichting ook verzorgd door de lokale ondernemers van een stad of dorp, toch? Dus koop ik het liefst van alles uit ons dorp of dichtstbijzijnde stad (Middelburg). 

Elk jaar heb ik allerlei ideeën opgeslagen voor leuke kerstversieringen, en lang niet alles krijg ik voor elkaar. Ik geef nog een paar last-minute-tips (we hebben nog 1½ week!).


Kerst-slinger - patroon van Ravelry

Macramé -kersthangers op Youtube:

of een macramé-kerstkabouter:

En van je restjes wikkel je deze kerstboompjes - ook leuk om met kinderen te doen:


En in het boek Haken met tante Setje - Wintertijd vind je een héleboel winterse haaksels!



Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur. De winkel ligt vol met prachtige boeken, garens, Muud-tassen en accessoires. Van harte welkom!






1 opmerking:

  1. Gezellig om samen (en lokaal) kerstinkopen te doen.
    Mooie cadeau-ideeën laat je zien!

    BeantwoordenVerwijderen