Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 5 juni 2022

5e Brei- en Haakfestival 2022 - een verslag

Bijgekomen? Ik nauwelijks hoor! Ik breng de dag voornamelijk horizontaal door, nagenietend en dankbaar voor álles! Al die regen die vandaag valt en niet gisteren..... 

Vandaag een kleine selectie uit verschillende foto's. Het zijn er zóveel en ik geniet ervan omdat ik het grootste deel van de dag in de winkel doorbracht en van buiten niet zoveel heb meegekregen. Maar gezien de reacties en de vele blije foto's is dat toch wel goed gekomen, daarbuiten!

Vrijdagavond hadden we de tenten en een deel van de banken en stoelen in gereedheid gebracht. Er stond op de Markt nog een autootje geparkeerd wat nog de nodige stress meebracht maar - lang leve een klein dorp - wisten we de eigenaar op te sporen en kwam er iemand de auto verzetten. Opgelost. We hoorden nog een bericht dat er zaterdag nog geheid zou worden in het bouwgat op de Markt (neeeeee, het zal toch niet wáár zijn??) maar gelukkig bleef het zaterdagmorgen lekker stil op wat vogeltjes en het carillon na.

Wat de meesten van jullie niet weten is dat ik 's nachts - na 3½ jaar - een enorme duizeligheidsaanval heb gehad. Om half 4 werd ik wakker en er was geen houden meer aan, alles tolde en ik heb mezelf wel tien keer binnenstebuiten gek*tst. Manlief liep heen en weer met teiltjes en natte washandjes en ik zag de bui hangen dat het Festival zonder mij door moest gaan. Op den duur ben ik in slaap gevallen en toen ik om half 8 wakker werd leek de wereld toch weer recht te staan. Met het zweet op mijn bolletje en ietwat bleekjes voegde ik me bij het dreamteam dat al uren bezig was.

Nog enkele spetters maar het werd al snel superweer. De plekjes werden ingericht, de koffie gezet, de cake klaargezet, watertjes gekoeld. Het kon beginnen! Een impressie:

De koffie werd in stijl geschonken door InaDreamteams! Waar zou ik zijn zonder familie?!De workshop Garen Verven was weer een feestje. Ik heb op Facebook al veel enthousiaste reacties gezien én prachtige resultaten van het verven.
Zóveel blije gezichten ook!
En drúk dat het was!Pareltjes! Annemarie maakte een prachtige reportage van deze dag. Je vindt nog meer foto's hier terug op haar blog. Beslist even kijken want zij maakte zulke leuke (portret-)foto's! Bij deze superbedankt, Annemarie!
Ze maakte ook een filmpje, je vindt het hier terug op YouTube. En deze timelaps, hoe druk was het...


Heb je zelf nog leuke foto'? Plaats ze in de Draadjes en Praatjesgroep!

Wat een heerlijke dag! Ik wil echt iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Familie en vrienden, tientallen vrijwilligers die al weken mij helpen om dit te realiseren. Dank aan de sponsoren Gemeente Middelburg, LangYarns, Durable, Scheepjes, aan de bloggers, ontwerpers en workshoppers  en iedereen die ik vergeten ben. Dank aan alle bezoekers voor hun enthousiasme en aankopen. Ik doe iedereen te kort als ik zeg hoe blij ik met jullie ben!

Echt speciale dank aan vriendinnen Johanna (van de workshop garen verven) en Jeannette (van de wolwinkel uit Katwijk). Wéken (máánden!) hoorden zij mijn twijfels, vragen, frustraties, onzekerheden geduldig aan. Ze riepen "komt goed"(ze kregen gelijk), beurden mij op, hoorden al mijn plannen aan, hielden mij met de benen op de grond. Met 2 van deze klankborden kon ik de wereld aan.


En dan deze temperamentvolle mopperkont. Hij liep gisteren 19.000 stappen en hij is de Markt niet af geweest 😂. De eerste 5000 liep hij 's morgens vroeg toen hij helemaal in de stress was omdat ik gevloerd leek te zijn. Hij stimuleerde me bij alle voorbereidingen en zorgde voor de gastvrijheid. 😍

Dank jullie allemaal!

14 opmerkingen:

 1. Het was voor mij de 1e dat ik erbij kon zijn, ik heb er echt van genoten. Wat was het goed georganiseerd, super team en super weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ging fantastisch. We konden ons focussen op onze kraam omdat het zo goed voorbereid was. Petje af. De catering was super, nazorg ook. Dank je wel dat het zo goed ging

  MoniqueB.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pech dat je precies nu weer een aanval kreeg.
  Heb de hele dag aan jullie gedacht, en was blij dat het weer zo meewerkte.
  Genoten van de berichtjes die smiddags al op Facebook kwamen.
  En nu het verslag van jou. Toppie, nu kan ik toch meegenieten!
  Hoop dat je snel weer opknapt.
  Groetjes W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wim Bevelander5 juni 2022 om 20:36

  Wat fijn dat het allemaal is geslaagd. Het ziet er gezellig en druk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk dat het zo geslaagd is hardstikke blij voor je !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor al jullie werk, volgens mij was dit een uitje uit duizenden voor vele dames (incl mijzelf :)).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Diepe buiging voor jou en ook dank aan de vrijwilligers. Heerlijke dag..hoop volgend jaar weer. Overnachting heb ik al vast geboekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geslaagde dag. En wat een leuk verslag heb je ervan gemaakt. Een lang weekend dus een dag extra om na te genieten ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij waren voor het eerst bij het festival en hebben genoten! Goed georganiseerd, enthousiaste en gezellige mensen! Volgend jaar komen we weer! Dankjewel Jeannette en jouw team voor de organisatie. Het was een heerlijk dagje Zeeland.
  Lia en Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat was dit een leuk evenement. En de "mopperkont" zorgde ervoor dat we buiten konden betalen, toen het in de winkel hartstikke druk was. Ook dank daarvoor, petje af

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een pech bij de start.
  De gezelligheid straalt van de foto's af.
  Fijn zulke goede hulptroepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was zoals steeds perfect georganiseerd, super leuk en gezellig! Genieten voor iedereen dankzij jullie allemaal! Dankjewel hiervoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nicht en ik zijn véél langer gebleven dan we gedacht hadden: we hadden het reuze naar onze zin. Gezellig en gastvrij. Leuk opgezet. En gelukkig mooi weer.
  En weer had je voor mij precies het wolletje dat ik zocht... zoals je zei van achter de toonbank: ...daar in de hoek vd winkel, achterin, onderop, in een plastic zak.. mohair in de perfecte kleur !
  Volgend jaar komen we weer, en dan doe jij ook zo'n leuk naveltruitje aan als je hulpjes in de winkel, OK? LOL!!
  Dank voor de leuke dag en het beste met je gezondheid. Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. whahahaha, never nooit niet. Maar ik heb wat te verbergen he, die meiden niet :-)

   Verwijderen