Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 3 december 2022

Snel!

Zoooo, wat is het kóud!! Je hoort mij niet klagen, hoor - ik hou van kou! Maar wel met een beetje bescherming, zeker op de fiets. Deze week breide ik in een mum van tijd een muts met een bolletje Bold Color. Gebreid op naalden 12 en ook nog eens op gewone pennen (met een naadje dan uiteraard).


Ik heb bepaald geen mutsenhoofd 😂😂, het wordt meer een champignon maar als het koud is zal het me worst zijn (bovendien fiets ik vaak in het donker!). Bij kindlief staat-ie al een stuk beter. Het gespannen koppie komt vanwege de voetbalwedstrijd...

Als je zo'n mooie krullenbos hebt, staat zo'n muts misschien net iets beter!


Voor een muts heb je dus maar een bol nodig, je houdt meer dan genoeg over voor zo'n grote pompon bovenop. Dit garen is 80% merino, 20% acryl en heerlijk warm en zacht. 
Het is verkrijgbaar in effen kleuren en in gemêleerde kleuren. Leuke patronen vind je in het boekje Punto 42: truien, een vest, pols- en beenwarmers, mutsen en een omslagdoek!In het boek Knit, Sleep, Repeat wordt dit garen ook regelmatig gebruikt voor woondekens en kussens. Met dit garen kun je iedereen nog voorzien van een zelfgemaakt kerstcadeau!


3 opmerkingen:

 1. Hoi Jeanet, de muts staat je leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De muts staat best goed. Leuke, vrolijke kleuren zoals in deze muts passen goed bij jou.
  Fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap jouw muts dilemma wel. Maar idd het is donker, en als was het niet donker. Een koud hoofd of koude oren is helemaal niks. Dan is deze muts wel heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen