Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 31 mei 2022

Zeeuws Schortenbont

Over last minute gesproken, he? Elk jaar is er wel iets wat nog nét even binnen moet komen. Grandioze ideeën die pas op het laatst te binnenschieten en dan totaal niet uitvoerbaar blijken te zijn (en tóch proberen). Het is als met Sinterklaasgedichten, ze worden beter naarmate er minder tijd is....

Twee weken geleden kwam er iemand in de winkel die me een boekje toeschoof. Het was een eenvoudig boekje dat ze jaren geleden had gemaakt. Ze had héél veel oude stofjes verzameld van het Zeeuws schortenbont. Corry is een weefster en heeft ooit van al die samples een weefschema gemaakt. Of ik nog wat met die motiefjes kon........


Ik zag in een seconde zóveel mogelijkheden!!!!!!



Maar dan....... van het boekje waren nog maar enkele exemplaren. Ik zie wel duizend mogelijkheden, maar zien anderen die ook? En voorbeelden regelen op zo'n korte termijn is een dingetje....
Maar tjonge, wat kán er dan opeens veel. Want het boekje bleek nog wel te maken (echt een eenvoudig boekje met alleen schema's) op korte termijn. Het is waarschijnlijk vrijdag klaar (spánnend!!). en wordt vanaf zaterdag verkocht. Annemarie was die dag toevallig in de winkel en haar bloeddruk begon ook al te stijgen. Ook een creatieve ziel, dus die zag al -tig mogelijkheden in die zwart-witte vierkantjes. Ze nam borduurband mee en wat DMC borduurgaren. Mijn moederlief had net die trui af, gooide de sokken aan de kant en begon met fair isle breien. En zo kan het gebeuren dat zaterdag er een superleuk boekje klaar is waar je - met wat fantasie en creativiteit - zó veel uit kan halen!


(ik zie boekenleggers, kussens, tafellopers, tassen.....)



 

Denk maar aan fair isle breien, borduren, corner-to-corner haken, tunisch haken en uiteraard weven!
En natuurlijk heb ik in de winkel ook een flinke stapel Zeeuws Schortenbont, ook weer in rode motiefjes. Iedereen die een oma in klederdracht had wordt vast helemaal warm bij het zien van al die leuke motiefjes (en ja, wat is er al veel verdwenen...).



Nu hadden we natuurlijk toch al iets met dat stofje, he? Sokken Zoutelande, Zierikzee, de mutsjes en de sjaal, de tas van Christel en de tas en deken van Marga. En nu hebben we ook nog zó'n leuk pakketje gemaakt voor een Biscornu. Dat is een speldenkussentje van 4 vierkanten die haaks op elkaar zijn genaaid. Plonie maakte een prachtig patroontje en wij maakten voor zaterdag complete pakketjes voor 2 kussentjes (stof, borduurzijde, naald, Zeeuwse knoopjes, patroon en vulling):


Plonie neemt de Biscornu's mee en die kun je mooi bewonderen als je aanschuift voor haar workshop Hitomezashi borduren. 

Wij waren vandaag ook nog bezig met allerlei voorbereidingen! Wat komt er toch veel bij kijken, de bende in het atelier is echt compleet. Om mezelf een beetje te beschermen heb ik wel even de webshop gesloten. Ik kan niet alles.... 😉.


Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur!





9 opmerkingen:

  1. Wat een pareltje, dat boekje. Wauw. Mijn zus heeft jaren geleden een bisconu met de Zeeuwse knoop voor mij geborduurd en natuurlijk schortebont aan de achterkant. Ben zo benieuwd naar al dat moois zaterdag. Succes hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zooo leuk om te doen, dat borduren van die Zeeuwse motiefjes. Ik heb er van genoten en zie inderdaad zo veel mogelijkheden. Een brillen hoesje, boekenlegger natuurlijk. Een mooi randje op badhanddoeken of gastendoekjes. Of pannenlappen. Een etui. Nou ja, eindeloos veel mogelijkheden 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wens iedereen alvast een hele fijne, gezellige dag zaterdag…. Zo jammer dat het me niet gaat lukken erbij te zijn. Veel plezier samen. Groetjes Ellen Kuppens

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoop dat het boekje ook nog te koop is na de dag van het festival!
    Groetjes en sterkte met d laatste loodjes. Annelies.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhhhh wat gaaf, hopelijk zijn het boekje en de pakketjes van Plonie ook na zaterdag te bestellen.... Ik heb de biscornu's van Plonie al mogen bewonderen via een facebook-groep en zou ze graag willen maken. En dan boekje.... ik zie als borduurster wel wat mogelijkheden. Voor een ieder die zaterdag wel gaat, een hele mooie dag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ontzettend leuk, ik snap jullie enthousiasme helemaal! Het wordt vast en zeker een geweldig leuke dag, veel succes en plezier met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk! Hier borrelt het ook van de ideeën ;-)
    Succes met de laatste voorbereidingen. Het wordt vast een feestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lies Bos-Varkevisser7 juni 2022 om 13:11

    Is dat boekje te koop?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, in onze winkel en via onze webshop: https://www.blij-dat-ik-brei.nl/c-4141224/zeeuws-schortenbont/

      Verwijderen