Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

donderdag 19 mei 2022

Ladderen...

Ziezo, de "rommel" weer opgeruimd na een supergezellige brei/haakclubavond. Zoveel rommel is dat niet, maar ik ben nog wel een half uur bezig om kasten, tafels en klapstoelen op hun plek terug te rollen zodat manlief morgen weer een trampoline kan repareren of een stoeltje kan stofferen. 

Wat was het weer een supergezellige avond. Gewoon met hele verschillende mensen met een gezamenlijke hobby samen handwerken, ideeën uitwisselen en vooral ook veel lachen. Zó blij met deze club! Voor de zomervakantie komen we nog 1 keer bij elkaar, over 3 weken. Dat is de donderdag ná het festival, dan kunnen we nakletsen, foto's bekijken, oh's en ah's en uiteraard weer heerlijk lachen! Heel veel van deze mensen maken ook het Brei/haakfestival mogelijk want zonder deze vrijwilligers ben il nérgens en kunnen we absoluut geen laagdrempelig en uniek evenement houden. Dit weekend blog ik over het definitieve programma, het wordt léuk!!

Naar aanleiding van het geladderde lapje dat gisteren liet zien op mijn blog en Facebook kreeg ik vandaag via Pinterest een leuke tip voor een patroon (oooh, die algoritmes 😁).

Summer Scarf

Dit geladderde sjaaltje is juist gemaakt met gevallen steken! Doe er nog wat luie wijvensteken bij en van 400 meter (joehoe, een strengetje sokkenwol) maak je een heerlijk luchtig zomersjaaltje. 

Het patroon kun je kopen via Ravelry

Dropstitch scarf via Ravelry

Morgen heb ik een later dienst, ik ben 's ochtends nog in de winkel. 's Middags neemt Ali de boel over. Uiteraard ben ik zelf zaterdag weer van de partij!3 opmerkingen:

 1. Zou het een idee zijn als iedereen na afloop haar stoel op de juiste plek terugzet en even helpt met de tafels?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even met z'n allen de schouders er onder en alles staat weer op zijn plaats.
  Wat een leuk patroontje zo met ladders :-)
  Ik ben zo benieuwd naar het programma. Het is bijna zover.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slechts een keer heb ik jouw winkel bezocht (woonde ik maar wat dichterbij ;-)) ... maar ik kan me iets voorstellen bij het "rommel" opruimen na zo'n avond.
  Wat een super mooi sjaaltje is dit. Geeft echt een zomergevoel!
  Succes met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen