Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 14 mei 2022

Blauwe Pauw

Nog 3 weken voor het Brei- en Haakfestival ! De komende tijd staat vol van dit evenement, op allerlei manieren ben ik er mee bezig. Mailtjes, goodiebags, publiciteit (altijd een lastige!), patronen kopiëren en natuurlijk garens verven. Ik ben geen geboren ondernemer en ook geen geboren evenement-organisator dus ik krijg best de kriebels.... zal het allemaal goed verlopen? 

Dinsdag ga ik de verfpannen weer aanzetten. Ik heb nog een prachtig patroon gevonden op het internet voor een enkele streng van 400 meter (want hoe gaat dat: je loopt op een beurs, festival of in een winkel en je wordt verliefd op dat strengetje. Thuisgekomen bedenk je pas wat je er mee gaat maken en dan heb je "maar" 400 meter).

Patroon en foto's: Martina Behm

Dit patroon heet Blauer Pfau en is van Martina Behm. Het patroon is te koop via Ravelry (Engels of Duits). Je breit het dus van 1 streng van ca 400 m op nld 3½ mm. 


Ik ben wel een bewonderaar van haar werk. Het ziet er altijd vrij simpel uit maar de constructies zijn altijd heel bijzonder, vooral als je bedenkt dat het vrijwel alleen rechte steken zijn. Ik ben fan!

(overigens prima te maken van allerlei soorten garens)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten