Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 21 mei 2022

Brei- en Haakfestival: het programma!

Wie eerder op ons Brei- en Haakfestival is geweest, die weet al dat het sowieso erg gezellig wordt. Maar voor al die anderen én voor wie gewoon wel nieuwgierig is volgt hier het programma en deelnemers voor deze dag. 

Allereerst is deze dag vooral de gezelligste brei- en haakclub die je maar bedenken kan. Samen handwerken, elkaar op weg helpen en inspireren is de bedoeling. Je hoeft je niet aan te melden, de toegang is gratis en wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers erbij.

In de grote tenten die we op de Markt neerzetten vind je een heleboel tafeltjes met bankjes en stoelen en daarbij vrijwilligers, ontwerpers, bloggers en andere creatievelingen waar je kunt aanschuiven voor demonstraties, workshops of gewoon een praatje. Voor sommige workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Het is handig dat je contant (klein-)geld mee brengt want bij de kleine workshops kun je niet pinnen. Neem je brei- en haaknaalden mee, bij de diverse workshops staat vaak vermeld wat je nodig hebt (en laat ik nou niet voor een paar honderd vrouw haaknaalden hebben liggen 😂). Bij een enkele workshop moet je je aanmelden, bij de meeste workshops is het aanschuiven als er plaats is. 

Daar gaan we (in willekeurige volgorde!):

Monique Boonstra - Kant Breien

Helemaal flabbergasted was ik toen Monique gewoon ja zei op mijn uitnodiging om naar het festival te komen! Ze komt - met de motor - uit het hoge noorden gereden naar onze andere uithoek van Nederland. Ze laat haar prachtige kant-patronen zien (die je uiteraard kunt kopen!) en ze vertelt je van alles over haar nieuwste ontwerp en nog veel meer!
*****

Christel Smallegange en Iris Verschoor - Portugees Breien

Oude bekenden in onze gezellige tenten! Christel en Iris gaan op deze dag korte workshops geven in Portugees breien. Deze workshops duren ongeveer een half uur waarbij je leert om recht en averecht te breien op de Portugese manier. De workshops kosten €5,00 waarbij je een handout én een speld meekrijgt. Het is handig om je iets voor te bereiden op deze workshop: Neem een breiwerkje mee waarmee je wilt oefenen of je favoriete naalden en een restje breiwol.
Op het festival geven Christel en Iris d.m.v. een bord aan wanneer de volgende workshop begint, je kunt aanschuiven als er weer plek is.
En natuurlijk kun je daar ook terecht voor bijzonder Portugese spelden/kettingen, patronen en projecttasjes!

Websites: Ayyahandmade en Chrizknitz

*****

Plonie Nieuwendorp - Hitomezashi borduren

Er zijn niet veel technieken die Plonie nog niet onder de knie heeft of uitgeprobeerd. Dit keer kun je bij haar aanschuiven voor Hitomezashi borduren, een Japanse techniek met een prachtig effect.

 

Je kunt aanschuiven als er plek is, er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de materiaalkosten.
Daarnaast maakte Plonie ook deze prachtige Biscornu-speldenkussentjes met een motiefje van het Zeeuwse schortenbont. Maar daar over hoor je later meer.... wordt vervolgd 😉


*****

Jellina Verhoef - Tapestry haken

Gelukkig is Jellina ook weer van de partij (vanaf ca. 13.00 uur), een van de creatiefste Zeeuwen die ik ken! Gelukkig woont ze niet zover weg en kan ik veel van haar prachtige ontwerpen van dichtbij bewonderen. Jellina gaat in de middag het tapestry-haken demonstreren. Dat komt mooi van pas als je vanaf 1 juni mee wil doen met de MAL (MakeALong) van Scheepjes met Jellina's prachtige Beatrix-deken:
 


*****

Sylvia Stomphorst - sleutelhanger haken

Bij Sylvia kunt je deze dag aanschuiven voor een workshop waarbij je een schattige sleutelhanger haakt in de vorm van een klein gebakje. Sylvia is een kei in het haken van de prachtigste amigurumi's (en nog veel meer) en zij leert je de ins- en outs van de vasten in het rond, de magicloop, etc. Voor deze workshop wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de materialen, neem een haaknaald 2 of 2½ mee!*****

Kris Park - Tunisch haken

Bij Kris kun je deze dag aanschuiven voor een workshop Tunisch haken. Deze "ouderwetse" techniek biedt veel meer mogelijkheden dan je zou denken en Kris tilt een tipje van de sluier op: je gaat een onderzetter halen in 2 kleuren. O.a. "short rows" komen aan de beurt.


Misschien kom je door deze techniek wel tot een dergelijke prachtige sjaal die helemaal gehaakt is in Tunische steken. Je gaat haken met katoen, neem zelf een grote haaknaald meer 4, 4½ of 5 mm om te kijken wat je het mooist vindt! *****

Marga van Dijk - Zeeuwse Tas en deken en nog véél meer!

Natuurlijk is dorpsgenoot Marga ook van de partij. Je kent haar vast van de Tunische Zeeuwse Deken of Tas, maar Marga ontwerp nog véél meer! Ze neemt zoveel mogelijk mee van haar ontwerpen zodat je dit in het echt kunt bewonderen, o.a. haar nieuwste patroon. Patronen kun je ter plekke bij Marga kopen/bestellen en wij hebben voor veel van deze ontwerpen pakketten of katoen.


Website: Haken met Marga

*****

Cathérine - lekker Zeeuws!

Marga wordt deze dag geholpen door Cathérine, die veel te bescheiden is maar ondertussen heel veel moois maakt met een eigen twist. Vooral ontwerpen met een Zeeuws tintje kunnen haar bekoren en zo maakte zij patronen met motieven als de Zeeuwse Knoop en het Schortenbont. Hou je ook van handwerk met een Zeeuwse link? Dan moet je dus bij Cathérine zijn!
*****

Thea de Ridder - poppen en zo...

Nóg zo'n bescheiden dorpsgenoot is Thea die zó creatief is met allerlei materialen. Dit keer neemt ze o.a.  haar schattige poppen mee die ze breit. Ze vertelt er die dag alles over, bovendien neemt ze haar vriendin Jentien mee die komt spinnen!*****

Jorina Joosse-Twigt - Haakbubbel

Het zal de zeeklei zijn of de vele zon-uren maar in Arnemuiden zwermt het van de creativiteit want Jorina woont ook zo om de hoek. Je kent haar vast van haar vrolijke ontwerpen én haar nieuwe boek Haken in alle kleuren,. Jorina neemt veel ontwerpen mee uit haar boek maar je kunt ook bij haar aanschuiven voor een workshop Vrolijke feeststrikjes haken, neem je haaknaald 2½ mee!Website: De Haakbubbel

*****

Wineke Troost - Knitted Knockers

Ergens in 2019 blogde ik over de Knitted Knockers op mijn blog. Helaas kregen we daarna te maken met dat virusje waardoor Wineke nauwelijks in de gelegenheid kwam om het werk van de Knitted Knockers te promoten en op zoek te gaan naar breisters óf gebruikers. Dus graag maken we voor haar een plekje vrij op het festival!*****

Haakplein - Jolanda & Naomi - onderzetter haken

Waarschijnlijk de bekendste creatieve Zeeuwen zijn Jolanda en Naomi. Al jaren timmeren ze aan de weg met hun prachtige CAL's/dekens, waarvan de patronen voor iedereen gratis ter beschikking worden gesteld op hun website. Super dat ze ook deze keer weer van de partij zijn op ons feestje. Natuurlijk nemen ze hun dekens mee, maar je kunt ook voor een klein bedrag aanschuiven om leuke onderzetters te haken! Neem je zelf je haaknaald 2mm mee?Website: Haakplein

*****

Erry Pieters - Peerie patroontjes maken - Fair Isle breien 

Altijd al met 2 kleuren willen breien? Om eindelijk eens aan die Sokken Zoutelande te beginnen? Erry gaat op het festival 1 workshop geven in de fair isle-techniek! Dit is geen workshop die je eventjes tussendoor doet, want naast het leren van de techniek ga je ook zelf patroontjes ontwerpen! Voor deze workshop moet je je wél opgeven bij Erry: erry@fampieters.com (en vol = vol!). 
Neem voor deze workshop 4 restjes effen sokkengaren (max 4 x10 gram) en 1 achtergrondkleur (max 50 gram). Verder sokkennaaldjes in de maat die je altijd gebruikt (2½ mm?) en een setje in 1 maatje groter (3 mm). Zet thuis 60 steken op en brei 5 toeren in boordsteek 1re, 1 av. Neem dit breiwerkje mee naar de workshop! Neem naast je wolletjes en breinaalden ook een paar potloden/stiften mee in verschillende kleuren. Als je je materialen meeneemt zijn er aan deze workshop verder geen kosten verbonden. De workshop is van 11.00 - 13.00 en wordt 1 x gegeven. Geef je dus op via Erry erry@fampieters.com  Vol = vol. 

 

*****

Johanna - Workshop garen verven

Johanna gaat weer de hele dag workshops geven over garen verven in een weckpot. Deze workshop zijn al helemaal vol maar uiteraard kun je gerust even kijken hoe dat er uit ziet!
En uiteraard kun je op onze verkoop-kraam terecht voor heel veel verschillende handgeverfde wolletjes!*****

Of schuif je deze dag aan met je hele brei-club of haak-vriendin? Kom je vandaag gewoon de hele dag haken en breien op het marktplein, neem je een uitstapje naar het museum of werf of een van onze leuke winkeltjes? Of schuif je aan voor een creatieve Meet&Greet met Heidy en Wieke?


Iedereen is van harte welkom!

Duimen jullie even mee voor goed weer? En als je die dag iets speciaals nodig hebt, mail dan even van te voren - dan ligt het voor je klaar. 
De komende 2 weken zal ik jullie nog regelmatig op de hoogte houden van alle ins- en outs! En natuurlijk kan ik wel wat reclame gebruiken, dus zegt het voort! 
Zaterdag 4 juni 2022
Markt, Arnemuiden
11.00 - 16.00 uur
Toegang vrij


Kom je de hele dag en wil je op je gemak haken en breien? Neem dan - als je in de gelegenheid bent - je eigen (klap-)stoeltje mee!9 opmerkingen:

 1. Veel plezier ,goed weer en een super verkoop kan jammer genoeg niet komen
  Groetjes Greta Eeklo Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een programma zeg! Ongelooflijk veel te beleven!!!! Maar ook dit jaar komen de Belgen weer met de bus op bezoek, hou je klaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De laatste dag van onze Zeeland vakantie.express een extra nachtje geboekt.Ik kijk er zo naar uit.Voir mij de eerste keer.Tine uit Izegem West Vlaanderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig programma.
  Ben er zelf niet bij, maar wens jou en iedereen die komt heeeeel veeeeel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien toch de tijd nemen om eens te passeren. Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super afwisselend programma is er weer. We kijken uit naar het verven in een weckpot hoor. Ik duim mee voor droog weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zóóó'n zin in.
  Heel veel sterkte en succes met de organisatie. Ik zal wel een zonnedansje doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lijkt mij geweldig !!!! heel veel plezier iedereen !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom met mijn moeder in een rolstoel kan ik in de buurt parkeren?

  BeantwoordenVerwijderen