Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 18 mei 2022

Het vervolg.....

Het werd gisteren natuurlijk een latertje 😁. Na het poetsen van de potten en pannen en het water gieten in de achtertuin was het al lang weer donker. Het was windstil en we genoten nog even van de windstille avond. Ik ben niet zo'n warmte-fan maar die zomeravonden kunnen mij wel bekoren.

Vanmorgen waren de vrolijke lapjes al zo goed als droog! 

Ik verfde gisteren dus een aantal double-knit-sockblanks. Dat zijn los gebreide lapjes van 100 gram. Deze lapjes zijn met een dubbele draad gebreid (2 x 210 meter) en zijn gemaakt van een zachte merino-sokkengaren. Dát schept mogelijkheden! Deze blanks verfde ik in bonte kleurtjes en uit een lapje kun je dus 2 identieke sokken breien met een langzaam verloop. 


Eentje kwam iets gekneusd van het rekje maar daar weten we wel raad mee!


Voor je zo'n lap een paar sokken is, moet je deze namelijk eerst uittrekken (wat overigens makkelijk gaat) en van de dubbele draad 2 losse bolletjes draaien. Nu dit lapje wat geladderd was, pakte ik deze maar en zat vanavond nog even in de tuin bolletjes te draaien:


Ik begon met blauw, toen roze, groen en eindigde met geel. Doordat het lapje bij het verven niet overal evenveel verfstoffen krijgt krijgt je een prachtig gemêleerde draad. Bij het geel zie je dat wat minder maar bij het blauw juist meer.  


Zo brei je wel héle unieke sokken die ook nog eens superzacht zijn!


Het mooiste zou zijn als ik nog een paar gebreide sokken kon laten zien maar ik kan niet toveren, he? En dat gaat ook niet meer lukken voor het festival maar de zomer is nog lang!
De sockblanks zijn inmiddels mooi ingepakt en liggen in de winkel. Overigens hoe je er uiteraard geen sokken van de breien, met ruim 400 meter kun je ook een baktus breien of het sjaaltje dat ik zaterdag liet zien!

De dag begon vanmorgen superleuk! De eerste klant die binnen stapte bracht een prachtige, zelfgemaakte kaart voor mij mee met een lieve boodschap. 
Ze maakt van oude ansichtkaarten nieuwe door een prachtige schulprandje te haken met heel dun garen en haaknaald 0.75 mm, zó fijntjes! Ik waardeer dit echt heel erg. 


En toen ik de kaart vanmorgen op Facebook liet zien werd ik nog meer overvallen door alle sympathieke reacties. Soms twijfel ik nog wel eens of het blog nog wel meerwaarde heeft tussen alle snelle berichten op social media maar gezien de reacties is het blijkbaar nog gewaardeerd. Ik blijf lekker schrijven!

Morgenavond is er weer een brei- en haakclubavond, van harte welkom van 19.30 - 21.30 uur. E natuurlijk is de winkel gewoon weer open van 9.00 - 17.00u.


12 opmerkingen:

  1. Blijf asjeblieft bloggen, je hoort bij mijn dagafsluiting ♥️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, alsjeblieft blijven schrijven hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blijf maar gewoon bloggen hoor. Veel mensen zijn niet op Facebook.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik reageer niet zo vaak maar wat geniet ik van jou verhaaltjes, die lees ik wel elke keer.
    Ook is je blog een bron van inspiratie en een naslagwerk geworden van leuke ideetjes. Zoals die van vandaag, omdat ik ook veel kaarten maak.
    Wat jammer dat je zover weg woont als ik in de buurt zou wonen kwam ik in je brei en haak café. Die moet ik zelf maar gaan beginnen.
    Succes met alles wat je doet, ik geniet van jouw enthousiasme.
    Groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook ik lees elke dagje blogjes met veel plezier. Ook ik moet veel ballen in de lucht houden en ben daarom blij met je optimistische instelling. Blijven schrijven dus alsjeblieft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inge Blankenstein19 mei 2022 om 20:35

    Blijf alsjeblieft bloggen! Ik lees je zo graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig hoe het lapje twee mooie bolletjes wordt.
    Wat een ontzettend lief kaartje!
    Lees je blogs ook graag ...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ellen de Baare19 mei 2022 om 23:33

    Blijven schrijven hoor, ik lees je blog met veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Blijf maar schrijven, je blog is een bron van inspiratie en als je eens iets moet opzoeken is het gemakkelijk te vinden. Dat is op Facebook een stuk minder eenvoudig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo fijn om je te volgen met altijd inspirerende brei-en haak verhalen. Leuk voor ideeën. Twee keer bij jou in de winkel geweest en meerdere keren online besteld. Blijf maar fijn schrijven op het blog. Zit niet op facebook.
    Hartelijke groet Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zit niet op Facebook, en ben dat ook niet van plan. Ik ben dus een dankbare lezer van je blog! Groeten, Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jouw blog vind ik altijd weer de moeite waard om te lezen, gevuld met inspiratie en nieuwe ideeën. Wat het bijzonder maakt, is dat je ook een deel van je dagelijks leven daarin deelt. En er zijn tijden dat ik echt met je meeleef, als je veel last hebt van het geluid in je hoofd bijvoorbeeld. Ik waardeer je blog dus zeer, maar met name jou als maakster.

    BeantwoordenVerwijderen