Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 27 mei 2022

Oeps...!

Oeps.......! Het voornemen om op Hemelvaartsdag niets te doen is niet helemaal gelukt. Ik kán het ook helemaal niet, één dag "uit"staan, daar heb ik wat meer tijd voor nodig. En ik doe het zo graag.... en die blanke zijde-mohairtjes riepen zó hard.


Maar nu stop ik écht! Er wordt niet meer geverfd, althans niet voor het festival 😂. Er is genoeg. Stiekem hoop ik natuurlijk dat alles is verkocht...

Al mijn inspanningen hebben o.a. dit opgeleverd: Heerlijk zachte Lace van Alpaca, zijde en cashmere van 800 meter op 100 gram. Genoeg voor een sjaal!


Nog een boeketje van nóg dunner lace garen - 1200 meter op 100 gram!


Zebraatjes. Voor sokken en ander zacht spul:


Nog meer fluffiness in 100 % alpaca:


en dan nog wel wat andere strengen...

En die sockblanks die ik vorige week liet zien, die zijn keurig ingepakt. En Wytske bood aan om voor het festival een paar sokken te breien van mijn geladderde lapje. Ze zette werkelijk turbonaalden op, want de sokken zijn al klaar!


Ze breide maatje 38-39 en dan hou je uiteraard een beetje over van de bolletjes van 2 x 210 meter. Dus breide ze de andere sok vanaf de andere kant om toch het hele verloop te laten zien, zó leuk! Als ik de sokken op elkaar leg zie je precies de overlap. Ik ga mijn late dienst draaien, vanaf morgen ben ik daar een poosje vrij en kan ik me helemaal storten op de voorbereidingen!1 opmerking: