Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

donderdag 30 december 2021

Achterom kijken

Het jaar loopt op zijn eind, een mooie gelegenheid om even achterom te kijken. Toen ik vorig jaar de wens uitsprak dat 2021 maar een heel rustig jaar mocht worden bedoelde ik dat nou eigenlijk niet letterlijk..... Maar dat werd het wel. De lockdown duurde en duurde. Pas begin maart mocht er iets op afspraak en eind maart mochten de deuren weer "gewoon" open. Maar goed dat we niet alles van te voren weten...


De winkel bleef dus de eerste 3 maanden van het jaar vol met wol maar leeg met klanten. Gelukkig werd er wel besteld, gemaild en gebeld maar het hoeft geen uitleg dat dat niet hetzelfde is. Niet qua opbrengst en niet qua werkplezier. Gelukkig ging het vanaf april beter maar workshops, breiclub en helaas ook een Brei- en Haakfestival zat er ook dit jaar niet in. De krenten waren dit jaar voor mij wel een beetje uit de pap, maar daarin was ik uiteraard niet alleen. 

Ik verfde dit jaar er wel lustig op los. Bijzonder was de sneeuw in februari, waardoor ik kon verven met sneeuw. Daarnaast gingen er heel wat strengen in de pan dit jaar. Helaas is het voor mij wel wat meer zoeken naar tijd om dit te doen maar o-wat-blijf-ik-het-leuk-vinden!


Heel veel origineels kwam er niet van mijn pennen. De zomer was druk. Veel toeristen kwamen naar Zeeland, ook op mijn andere job was het - mede door een krappe bezetting - aardig aanpoten. Zo vloog de zomer voorbij. Dit jaar had ik wel minder tijd om te bloggen, maar al met al blogde ik dit jaar over 166 handwerkideetjes en andere wederwaardigheden. Over 2 dagen ben ik al 10 jaar op dit blog aan het schrijven (huh? 10 jaar???), staan er ruim 3500 berichtjes op en ben ik dit jaar geruisloos de 20.000.000 pageviews ruim gepasseerd. Toch wel bijzonder. 

Superveel creatieve hoogtepunten heb ik dit jaar niet. In elk geval niet die ik zelf heb bedacht. Gelukkig zijn anderen een stuk actiever en zo zagen de prachtige patronen van de Zierikzeese Visserstrui en later het prachtige Damesvest het licht.


Beide patronen sloegen direct aan en velen hebben deze patronen op de pennen.

Eigenlijk zag ik de huidige lockdown niet helemaal aankomen. Twee weken geleden ging de deur toch weer op slot van onze "niet-essentiële winkel". Op een of andere manier komt deze lockdown harder aan. De onzekerheid over hoe lang het gaat duren en de gevolgen zijn niet meer nieuw en wegen op een of andere manier zwaarder. De winkel is veel meer dan een bron van inkomsten, het is een ontmoetingsplek, inspiratiebron, een reden om de dag goed gemutst te beginnen. Het haalt het beste in mij boven en geeft het leven voor ons al bijna 24 jaar invulling. Een kwart van het jaar dicht moeten is op zijn minst pittig. Omdat ik ook in de zorg werk begrijp ik dat er wat moet gebeuren, maar eenvoudig vind ik het niet.

Afijn, het is wat het is! We hopen dat in 2022 het leven weer "normaler" wordt. Een jaar waarin we meer omkijken naar elkaar, met minder polarisatie. Ik wens iedereen een héél gelukkig, voorspoedig en gezond 2022!


11 opmerkingen:

 1. Op naar een beter 2022, Jeanet! Dat gun ik jullie zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Jeanet voor al die gezellige inspirerende blogjes.
  Het zijn lichtpuntjes voor mij, elke dag weer. Ik bewonder steeds jouw veerkracht en creativiteit. Het ga je goed in het nieuwe jaar, zowel met de winkel als met je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet altijd van jouw blogs. Dat je ze nog maarlang mag maken.
  Ik hoop ook voor een beter 2022 voor jullie als ondernemers.
  Goede jaarwisseling.


  A

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor al jouw mooie blogjes, goede jaarwisseling gewenst en een goed 2022.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeanet, ik wens je een creatief gezellig 2022 zonder verplichte sluitingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Creatieve mensen struinen graag in een gewone winkel. Even kletsen, even leuke ideeën op doen en ik weet niet hoe dat bij anderen gaat, ik kom altijd met andere en meer garens thuis dan vooraf gedacht.
  Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling. Laat 2022 een gezond, gelukkig en creatief jaar worden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt Jeanet, voor al je blogjes, in goede en in slechte tijden. Ik heb er veel respect voor dat je dat al zolang bijhoudt. Voor 2022 wens ik je veel goeds, veel creatieve ontmoetingen en een blijvend plezier in verven
  Groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank voor alle inspiratie; ook in dit afgelopen, ongewone jaar.
  Ik wens je veel voorspoed voor 2022!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor 2022 alle goeds gewenst Jeanet. Hopelijk kan je winkel gauw weer open! Zal voor je duimem!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees net van arrestaties door de ME in het centrum van Arnemuiden, bij jullie alles goed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier alles prima, wij hebben er gelukkig niets van gemerkt!

   Verwijderen