maandag 22 november 2021

Ruisssssssss...........

Eigenlijk had ik gehoopt dit nooit mee te hoeven schrijven, maar soms zit het even tegen. Toen ik drie jaar geleden in het Erasmus in Rotterdam werd geopereerd aan mijn rechteroor (stapedotomie) leken mijn jarenlange klachten aan de linkerkant (oorsuizen, evenwichtsstoornissen, etc) opeens - onverklaarbaar - ook verdwenen. Als je drie jaar zonder ruis en duizeligheid (én met een verbeterd rechteroor) rondloopt raak je best gewend aan dat "gemak". Maar sinds vorige week is het weer helemaal mis: er zit een voortdurende waterval in mijn kop! Ik kan het "geluid" niet anders omschrijven: ruis, wind, storm, waterval. Heel veel lawaai in ieder geval en met tijd en wijle word ik er echt knettergek van. 


Resultaten uit het verleden bieden ook nu geen garanties voor de toekomst, maar ik hou goede moed dat het een keer overgaat. Het kan weken duren, soms "plopt" er iets en is het opeens voorbij, vaker eindigt het met een giga-evenwichtsstoornis. Tot die tijd hoor ik stukken minder, klinkt alles vals en ben ik best moe van het luisteren naar mijn omgeving en het negeren van dit kl*re-geluid. It is what it is...


Toen ik vanmiddag thuis kwam van het werk heb ik snel nog wat bestellingen op de post gedaan. Gelukkig stond dit in de gang (fijn dat die bezorgers het even thuis afleveren!), de andere vest-pakketten ga ik morgen op de post doen en ga ik naarstig op zoek naar plek in de winkel voor nieuwe zachtheid. 

Deze week zijn we op woensdag ook gesloten i.v.m. Dankdag, donderdag zijn we er weer!
10 opmerkingen:

 1. He bah, wat een ellende. Heel veel sterkte. Hopelijk houd het ook nu weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vreselijk, ik kan het me niet voorstellen, echt veel sterkte hiermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel sterkte, dapper dat je doorgaat met alles

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte en probeer je grenzen niet te overschrijden want dat maakt het erger. En wat mij helpt is altijd een heel zacht achtergrond muziekje zodat het niet echt stil is waar je bent.
  Hoop dat het heel gauw minder wordt voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop van harte dat het snel weer verbeterd! Dit is niet fijn, sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel sterkte Jeanet en hopelijk gauw weer rust in je hoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoop dat het gauw ""plopt"" hou je taai !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omgaan met beperkingen is geen simpel iets. Ik wens je sterkte en hoop van harte dat er een einde aan de waterval zal komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vorige week luisterde ik naar een podcast waar ik nogal van onder de indruk ben. Ik weet nog niet of het mij gaat helpen, maar ik wil hem in ieder geval met je delen. Helaas lukt het niet om de link te delen. Als je zoekt op 'podcast leven zonder stress Vilna van Betten' dan kom je er ook. Je zal vast al honderden tips hebben gekregen, dus misschien ben je niet zo blij met nog een tip erbij. In ieder geval komt het uit een goed hart en ik wil je sterkte wensen.

  BeantwoordenVerwijderen