donderdag 4 november 2021

Klein geluk!

Het zit 'm in kleine dingen, he?! Tijdens de opnames gisteren van Omroep Zeeland ging het buiten aardig te keer. Het hagelde, regende, onweerde en ik was prompt het rekje met strengen vergeten dat buiten stond te "drogen".... Die waren uiteraard nog natter dan toen ik ze ophing. Dat schiet niet op zo. Op winterdag heb ik geen zon meer in de tuin en de luchtvochtigheid is zo hoog dat de schuur ook niet direct soelaas biedt. 

Prachtige wolkenluchten vandaag, maar de wol wordt er niet droger van!

Iemand had me ooit eens een tip van een ouderwetse centrifuge gegeven, maar ja - om dat ding nu nieuw te gaan kopen..... maar gisteren appten wij nog even na en ik kreeg prompt de gouden tip voor een tweedehandsje. Bij ons op 't durp nog wel. En nu geniet ik, klein geluk is dit toch? Het ding draait als een tierelier!

Dit scheelt 2 dagen! Minstens. Hoe blij kun je zijn?


Nog wat nadrogen en dan is er weer een nieuwe voorraad klaar. 

Morgen heb ik een late dienst. Dan begin ik eerst nog in de winkel tot lunchtijd. Zaterdag ben ik weer de hele dag van de partij, maar bedenk dan dat er weer een mondkapje op moet en dat er niet te veel mensen tegelijk in de winkel mogen zijn. 

5 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! Dat roept bij mij de vraag oo of je een groot project (bijv. een deken van 1,5 x 2,2 m) in de wasmachine kan centrifugeren en wat dan het beste toetental is.....����

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Que buena idea la maquina de centrifugado¡¡¡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, een heerlijk apparaat een centrifuge. Je kunt hem zo lang aanzetten als je zelf wilt. Heerlijk dat jouw strengen nu ook veel sneller droog zijn. Scheelt ook weer vocht in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zo'n aanwinst. En dan ook nog eentje van dichtbij.
  Ik blijf het prachtig vinden zo'n waslijn vol met mooie gekleurde strengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een nostalgie, in de verpleegsters flat stond er zo eentje op elke verdieping in de wasruimte, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen