dinsdag 16 november 2021

Omschakelen

Het is zo'n dag dat het eigenlijk niet helemaal licht wordt. Novemberen, noem ik dit. Koud, vochtig, miezerig. Héérlijk weer om binnen te blijven en op de bank te breien of te haken. Als je niet moet werken natuurlijk 😁. Jaaaaa.... precies! Ik ben vrij!

Die bank lonkt wel maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. Eerst even omschakelen: tussen jobs en tussen de seizoenen. Na een kort nachtje - late dienst - stond vanmorgen al vroeg een vertegenwoordiger op de stoep met 2 hutkoffers met de zomercollectie voor volgend jaar. Omdat ik nogal uit de route lig (niet helemaal het centrum van de wereld, Arnemuiden) komen de vertegenwoordigers niet zo heel vroeg deze kant op. Niet dat het uitmaakt, het is nog niet bepaald zomer..... en omdat vanmorgen de winkel nog dicht was had ik alle tijd om me in de zomerdraadjes te verdiepen - OEF!

Die man is gevaarlijk! In elk geval zijn koffers... want hoewel ik me oprecht had voorgenomen om mij in te houden ben ik met een zeperd onderuit gegaan. Draadjes, lapjes, bolletjes, patronenboeken, allemaal zo verleidelijk. En vóelen is helemaal gevaarlijk. Dus ben ik óók nog overstag gegaan voor draadjes die áltijd kunnen. Afijn, hoe we het ruimte-probleem gaan oplossen weet ik nog niet maar de voorpret is er. 


Tot die tijd schakelen we gewoon weer terug want éérst komt die winter nog. En die heeft ook nog zoveel mooist - qua draadjes en patronen dan, he? Over de rest gaan we het maar niet hebben. 
Sascha bracht gisteren dit nieuwe patroon uit: De Botanische Sjaal


Een prachtige halfronde sjaal met verschillende haakmotieven. In onze winkel hangt al een test-versie van 3 bollen superzachte Alpaca Soxx-4ply (zalm, kleur 28) van Langyarns. Dat draadje suggereert door zijn naam dat je er sokken van moet breien. Dat kán, maar deze wil je écht wel rond je nek hebben hoor! Wat een zachtheid....


Het patroon is te koop in onze webshop en stenen winkel. Je kunt ook terecht bij Sascha zelf.
Onze versie is gehaakt van de superzachte Alpaca Soxx (3 bollen) maar je kunt allerlei soorten garens gebruiken (ruim 1050 meter). Wil je graag een verloopgaren? Bestel dan een unicat in een langere lengte (1090 meter).  


Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur! Tot dan......... van harte welkom.


5 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een toffe sjaal/omslagdoek! Ik hou ervan dat ie niet driehoekig is maar halfrond. Ik ga dat patroon even opzoeken en bewaren voor als ik weer eens zoiets wil maken! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh ... idd gevaarlijk zo veel moois om te voelen en bekijken. Je hebt vast veel moois uitgezocht ;-)
  Mooie vorm deze omslagdoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vertegenwoordiger laat zien hoe je mensen warm maakt voor mooie draadjes. Aan jou om alle klanten nu net zo warm te maken voor de draadjes in de winkel. Zij kunnen ervoor zorgen dat je deze herfst en winter veel ruimte vrij maakt voor de zomerdraadjes.
  Mooie omslagdoek. Vooral in het groen vind ik hem prachtig.

  Fijne dag, Margaret
  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me er wel wat bij voorstellen die koffers vol mooie zachte draadjes.
  Sasha maakt toch zulke mooie patronen. En idd rond is weer totaal anders en rond vind ik voor de zomer wel heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen