Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 november 2020

Oh Dennenboom.....

Elk jaar proberen we het in de straat extra gezellig te maken in December. Dit jaar werd het kerstboompje wel erg vroeg bezorgd (naar mijn idee dan, maar ik ben een "late kerstversierder"). Terwijl het carillon nog minstens een week "Zie de maan schijnt" klepelt heb ik op de radio de eerste kerstliedjes al weer gehoord. (aaaaarggghhh, nog 5 weken elk uur "Last Christmas" of  "Driving home" - afgrijselijk!)

Het boompje mag gerust al voor de winkel staan maar het kan nog even duren voor-ie lichtjes krijgt of wat versiering. Alles op zijn tijd hoor 😉. Maar als je nog wat wilt haken voor Kerst moet je nu wel langzamerhand beginnen, dus vooruit maar:

Dit schattige kerstboompje kun je gebruiken voor een slinger, een hangertje of aan een cadeautje. Je maakt er zo een paar van wat restjes. 


Het patroontje is van Lilleliis, je vindt hier een Engelstalig filmpje hoe je dit haakt. Wil je liever een patroon, dat kun je kopen via Etsy of rechtstreeks via de website van Lilleliis (ook in het Nederlands).

Morgen ben ik weer aan het werk in het verpleeghuis, Ali neemt de honneurs waar. Zaterdag sta ik weer tot jullie beschikking.






3 opmerkingen:

  1. Mooi zijn deze kerstbomen, thx voor de link.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. (Kerst)boompjes onder versiering vind ik ook altijd erg mooi. Dus wat mij betreft helemaal niet erg dat het boompje voor jullie winkel nog "kaal" is ;-)
    Leuk boompje om te haken!

    BeantwoordenVerwijderen