Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 13 november 2020

Streepjes

Een half jaar geleden begon ik heel enthousiast aan deze sjaal:En enthousiast ben ik nog steeds maar af en toe komt er iets tussendoor, zeg maar.... (h'm, ik hou van kleur, geloof ik....)


Nu had ik deze zomer ook wel last van ruwe handen én de warmte die er samen voor zorgden dat dit werkje in een hoekje van de toonbank werd gestopt en wat ik alleen tevoorschijn haalde als ik voor een klant het continentaal breien voordeed. Gelukkig zijn er enthousiaste klanten, zoals Cathrien die wél iets afmaakt 😉 en deze foto's plaatste in de Draadjes en Praatjes-groep  (en ik mocht de foto's lenen):Het patroon is té simpel. Ideaal voor een dag waarop je iets heel makkelijks onderhanden wil hebben.
Je zet 4 steken op en breit om en om in strepen: 4 naalden tricotsteek met mohair, 4 naalden recht (= ribbels) met dipinto. Om de 4 naalden meerder je 1 steek aan 1 kant, de andere kant blijft recht. 
(Ik meerder zelf altijd in de eerste toer van een kleur op het einde van de naald in de voorlaatste steek).
De draadjes kun je aan de zijkanten steeds meenemen maar doe dat wel aan de rechte zijde van de sjaal, want die komt aan de hals-kant.
Halverwege de gewenste lengte ga je ook weer elke 4e naald 1 steek minderen. Cathrien had op het diepste punt in het midden 105 steken.
Het kan echt niet simpeler maar door een mooie combinatie te kiezen maak je iets heel bijzonders!
Ik brei zelf met een streng handgevergde mohair maar daar heb ik op dit moment geen grote hoeveelheid van op voorraad (staat op de panning!) maar Cathrien koos voor 2 bolletjes Scheepjes Mohair en dat kan ook prima.

Ik heb een paar mooie combi's voor jullie gefotografeerd. De kleuren zijn in het echt nog wel mooier en dieper, het blijft lastig om binnen goede foto's te maken in de winter. Voor deze sjaal heb je 2 bolletjes Scheepjes Mohair Rhythm en 1 bol LangYarns Dipinto nodig. Ik brei zelf op naald 4,5 mm.
Er zijn echt zóveel combinaties mogelijk! Ik maakte de foto's zo dat je je kleurnummers van de garens kunt lezen zodat je makkelijk kunt kiezen in de webshop.


Ondertussen is het eerste rekje handgeverfde wol wel droog en morgen kan het 2e gelabeld worden. Volgende week heb ik nog wat dagen vrij en ga ik nog een keer met de pannen aan de slag, héérlijk!


En deze komt écht nog wel eens af, hoor!
 

Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 16.00 uur.

1 opmerking:

  1. Zo leuk zo's strepensjaal (zegt een streepjes-fan ;-))
    Ben zelf ook een strepensjaal aan het breien op dit moment. Ook al heel lang mee bezig. Er komt steeds iets anders tussendoor. Maar ooit komt 'ie af. Net als die van jou!
    Heerlijk wasrekje vol met al die gekleurde strengen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...