Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 4 november 2020

In een nieuw jasje!

Wie kent ze niet? Die vergeelde, oude boekjes van Durable vol cryptische omschrijvingen en tekeningen. Altijd in bruin-beige-oranje en uiteraard helemaal versleten en beduimeld:


Durable heeft de laatste jaren wel bewezen springlevend te zijn! Prachtige, moderne garens zijn er leverbaar tegenwoordig. Maar deze oude boekjes bevatten nog steeds pareltjes van patronen, zéker als je ze maakt met de garens van nu.
Jolanda en Naomi hebben een 2e boekje uitgebracht: Moderne Klassiekers - 2
Meer dan 20 projecten, 68bladzijden: Veel haken maar ook breien en andere technieken:


Wát een superleuke dingen staan hier in! Een tipje van de sluier:

 
 (jaaa! die gebreide wiegensluier met gehaakt randje, hoe mooi is dat?!)




Vloerkleed, mandala, sjaal, deken, fruitschaal, tas, onderzetter, tafelkleed, gordijntje - het staat er allemaal in!

Het zou natuurlijk erg tof zijn geweest als Jolanda en Naomi dit leuke boek hadden kunnen presenteren op een beurs of in onze winkel, zoals ze wel eens eerder deden. Zodat je  met eigen ogen alles kon bewonderen, voelen, vragen stellen. Maar het is nu eenmaal niet mogelijk dus wil ik met een leuke actie dit initiatief onder de aandacht brengen. Je kunt het boekje Moderne Klassiekers 2 bestellen via onze webshop en natuurlijk ligt er een flinke stapel van deze boeken in de winkel. Alle bestellers van dit boek maken kans op een Durable-garenpakket van € 35,00. Eind november trek ik uit alle bestellers (en kopers in de winkel) de winnaar!


Natuurlijk is Deel 1 ook nog steeds te bestellen!
















4 opmerkingen:

  1. Leuk dat je dit boek op deze manier in de schijnwerpers zet.
    Altijd mooi klassiekers in een modern jasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi janet. Die kleurtjes zijn die ook in nr 10 te krijgen of dat nog niet?
    Gr jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, veel durabke boekjes gehad en versleten inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen