Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 6 mei 2020

Zomers

Hè hè, ik ben weer boven water! Ik had de vrije dag van gisteren best nodig om weer wat bij te komen en ik heb bewust de computer zoveel mogelijk uitgelaten om niet weer een hele dag bezig te moeten zijn met werk. Het zal wel even duren voor ik een evenwicht heb gevonden tussen mijn 2 jobs en Corona helpt niet bepaald met het vinden van ritme of rust hierin.
Ondertussen vliegen de weken voorbij en we zitten alweer in mei. Met dit zomerse weer staan we zo weer in een nieuw seizoen en daar horen nieuwe kleuren bij.

Sinds kort is er een flinke uitbreiding in de kleuren van Softfun. Dit katoen/acryl-garen is een van de toppers in onze winkel, en het garen bestaat echt al lang (een goed teken). We maakten zelf al heel veel van dit draadje! 22 jaar geleden werkte ik als wijkverpleegkundige o.a. op het consultatie-bureau toen onze Daniël werd geboren en we 5 maanden daarna onze huidige winkel overnamen. Ik breide toen al van Softfun dit schattige baby-truitje (ik heb het patroontje nog steeds 😉)


Dat het 22 jaar later nog steeds zo goed wordt verkocht zegt genoeg, toch? Het heeft een lekker lange looplengte van 140 meter op 50 gram, dus ook prima om mee te haken. Daarnaast maakt het deel acryl het blijvend zacht - ook na veelvuldig wassen - zonder dat het gaat pillen. 
Wij gebruikten het o.a. ook voor het Beddengoed van Tante Zoet. Het garen is geschikt voor kleding, dekens, woonaccessoires, sjaals én knuffels.
Er waren al heel veel kleuren maar nu zijn er nog eens 32 nieuwe kleuren bij gekomen!


Ben je ook zo'n fan van Softfun? We maakten pakketten met van alles 32 kleuren een bol, genoeg garen voor een kleurrijke deken, voor tientallen knuffels en sjaals of alles wat je maak kan bedenken! Je vindt het pakket hier in de webshop: 32 nieuwe kleuren voor € 89,00 incl. verzenden. Al deze nieuwe kleurtjes zijn ook op voorraad in de winkel.
Als ik nog eens veel tijd heb (😕) dan probeer ik álle kleuren van softfun in de webwinkel te zetten. Tot die tijd mag je natuurlijk ook altijd per mail bestellen!

Hier heb je ze allemaal op een rijtje:

1 opmerking:

  1. Dat lieve truitje is totaal niet ouderwets en kan nu ook prima. Grappig want sommige dingen zou je nu toch echt niet meer maken. Het is inderdaad een heerlijk garen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...