Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 2 april 2020

Konijntjes

Voorlopig zitten we met zijn allen thuis. Het is wat het is en we gaan er gewoon het beste van maken. Misschien heb je neigingen om de kinderen achter het behang te plakken (mwah...!) maar ik heb misschien een leuk ideetje om te maken van restjes wol. Eentje uit de oude doos maar dat mag de pret niet lukken. Kunnen de kinderen nog niet breien, dan willen ze misschien wel helpen om de lapjes in elkaar te rijgen tot lieve konijntjes:


Je vindt een (Engelstalige) beschrijving hier met heel veel plaatjes, succes verzekerd! En hier vind je het bijbehorende filmpje.


Ribbels breien is het makkelijkst maar tricotsteek of andere variaties kan uiteraard ook.

Ik verzamelde in de loop der jaren al héél veel ideetjes met konijntjes, je vindt ze allemaal terug onder het label konijntje

Deze is wel een van mijn favorieten:





4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Кролик чудесный. Мы сидим дома. Удачного дня!

      Verwijderen
  2. Dat zijn hele leuke kleine konijntjes en heel makkelijk te maken. Ik ben ook fan van Madelein konijn zo mooi en lief. Konijntje en voorjaar - Pasen horen echt bij elkaar hè.

    BeantwoordenVerwijderen