Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 25 maart 2020

Deskundig

Het zal wel zo'n beetje overal hetzelfde zijn: het is even wennen om met zijn allen min of meer opgesloten te zitten in huis met de onzekerheid over de termijn waarop dit gaat eindigen. Omdat we naast de winkel wonen lopen werk en privé nóg meer dan anders door elkaar.
Met 4 temperamentvolle volwassenen, een lepeltje autisme, een scheutje ADHD en nog zo wat ingrediënten is dat eh, ......pittig! Maar ik vrees dat dat in bijna elk huishouden wel zo is, thuiswerken in combinatie met kinderen die je ook moet begeleiden met huiswerk lijkt me ook een flinke klus.
Zo worden we al dan niet vrijwillig deskundig in verschillende takken van "sport": ik kan straks vast aan de slag als therapeut, psycholoog en gezinscoach 😉 (ik kom uiteraard vooral mezelf tegen!).


Wij besloten om even "buiten" op te zoeken en om er voor te zorgen dat we nauwelijks mensen tegenkwamen gingen we bij het opgaan van de zon naar het Veerse Meer. Knisperend bevroren gras onder de voeten, nauwelijks wind, een ochtendzonnetje en een paar krijsende meeuwen: precies wat we nodig hadden!


We waren op tijd weer thuis om de winkel weer te openen waar het uiteraard de rest van de dag best stil was - op de telefoon na! Want veel klanten bellen even om iets te bestellen of iets klaar te laten leggen zodat ze het alleen maar even op hoeven te halen. En die enkele klant die komt houdt zich keurig aan de regels: niet meer dan 2 klanten tegelijk in de winkel.

Vandaag zijn er een aantal sokken-pakketjes op de post gegaan, morgen volgen er nog enkele. Mocht je nu restjes over houden van je bolletjes, gooi die dan niet weg. Met al je restjes maak je een prachtige lapjes-deken - deze maakte Ans:


Geweldig, he?
Gewoon alle restjes door elkaar gebruiken, zo'n uniek exemplaar krijg je nooit meer!


Morgen gaan de bestelde Twisted-pakketten op de post. Slijp de haaknaalden maar alvast, deze CAL start volgende week!




2 opmerkingen:

  1. We leren allemaal andere dingen op dit moment ...
    Fijn dat de mensen bolletjes blijven bestellen en kopen met in achtneming van de voorzorgsmaatregelen.
    Veel sterkte en succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mensen worden volledig op zichzelf teruggeworpen. Dat zal op heel veel plaatsen beslist tot confrontaties leiden. Ik wens je heel veel succes met het in goede banen lijden hoor. Maar ook deze uitdaging kom je te boven hoor. Pas op jezelf en neem af en toe rust.

    BeantwoordenVerwijderen